De nieuwe 'Ninja Turtles'-film moet de fout die Michael Bay 10 jaar geleden maakte zien te vermijden

De nieuwe 'Ninja Turtles'-film moet de fout die Michael Bay 10 jaar geleden maakte zien te vermijden

'The Last Ronin' heeft enorm veel potentie, maar dan moet deze fout uit de vorige films vermeden worden.

Afgelopen week vond het jaarlijkse filmevenement Cinemacon weer plaats. Veel grote filmstudio's hebben meer informatie over aankomende films onthuld en er zijn ook compleet nieuwe projecten aangekondigd. Eén van de opvallendste aankondigingen kwam van Paramount Pictures, namelijk Teenage Mutant Ninja Turtles: The Last Ronin.

Na de succesvolle animatiefilm Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem komt Paramount nu ook weer met een live-action-film over de Turtles.

R-rated
De Teenage Mutant Ninja Turtles-franchise is zeer divers, en de nieuwe aankondiging beaamt dat. In tegenstelling tot Mutant Mayhem is The Last Ronin namelijk helemaal niet geschikt voor jonge kinderen; het heeft zelfs een R-rating (16+).

The Last Ronin wordt namelijk een verfilming van de gelijknamige stripreeks die in de loop van 2020 verscheen. In een verre toekomst is er nog maar één Ninja Turtle over nadat zijn broers en vader zijn vermoord. Het is zijn missie om wraak te nemen op de kleinzoon van de aartsvijand van de Ninja Turtles: Shredder.

Bay-films
Deze verfilming van The Last Ronin wordt natuurlijk niet de eerste live-action-film over de Turtles. Denk bijvoorbeeld aan de Teenage Mutant Ninja Turtles-films uit de jaren 90 en de inmiddels tien jaar oude remake die door Michael Bay (Transformers) werd geproduceerd.


De TMNT-film uit 2014 was een tamelijk financieel succes en kreeg ook ene vervolg in 2016. Je kan zeggen dat deze films op bepaalde fronten de mist ingingen, maar The Last Ronin kan een grote fout van de Bay-films gemakkelijk voorkomen.

Design
In de films uit de jaren 90 werden de Turtles tot leven gebracht middels rubberen pakken. De Bay-films maakten de slimme keuze om te moderniseren en de Turtles middels motion capture-tech en CGI tot leven te brengen. De Bay-films gingen voor velen echter flink de mist in met het design van de Turtles.


The Last Ronin kan nu gemakkelijk leren van deze fout door het design van de Turtles meer te laten lijken op die uit het gelijknamige stripboek.

NieuwsFilm

meest populair