Intrigerende en prachtige biopic 'Boléro' van Anne Fontaine nu op het witte doek

Intrigerende en prachtige biopic 'Boléro' van Anne Fontaine nu op het witte doek

Kostuumdrama van Anne Fontaine waarin componist Maurice Ravel, ondanks een writer's block, zijn meesterwerk Boléro creëert.

Maurice Ravel is één van de belangrijkste componisten van de vorige eeuw en een iconisch persoon uit de Franse geschiedenis. In Nederland kennen we zijn naam misschien wel, maar zijn levensverhaal is niet bij iedereen bekend.

De film Boléro van Anne Fontaine moet daar verandering in gaan brengen. Ze neemt ons namelijk een eeuw mee terug in de tijd in haar biografische film over deze impressionistische muziekmaker.

Verhaal
Parijs in de roaring twenties. We volgen Maurice Ravel, die op dat moment als de belangrijkste (nog levende) componist van het land wordt gezien. Hij werkt aan een compositie voor Ida Rubinstein, een extravagante Russische choreografe. Iets zinderends moet het worden, erotisch en gewaagd. Maar terwijl de stad bruist, blijft het bij Ravel stil.

Hij verliest zich in zelfkritiek, en in herinneringen aan eerdere mislukkingen. Overal om zich heen hoort hij inspiratie, maar hij krijgt niets op papier. Hoe dichter de deadline nadert, hoe groter zijn writer's block wordt. Tot daar ineens een ritme is, en een opzwepende, sensuele melodie die de basis vormen voor wat zijn wereldberoemde meesterwerk is geworden: de Boléro.

Magnum opus
In de trailer zien we dat dit een interessant kijkje in de keuken wordt van de iconische componist op zijn hoogtepunt.


Boléro is sinds 2 mei in de Nederlandse bioscopen te zien.

NieuwsFilm

meest populair