De trailer van Tarantino's 'Inglourious Basterds' gaf eigenlijk een verkeerd beeld van de film

De trailer van Tarantino's 'Inglourious Basterds' gaf eigenlijk een verkeerd beeld van de film

De publiciteit van de film leek vooral te draaien om Brad Pitt

De film Inglourious Basterds uit 2009 van topregisseur Quentin Tarantino is één van de meest financieel succesvolle films die de Amerikaanse regisseur ooit heeft gemaakt. Toch zullen sommige mensen zich herinneren hoe de trailer een totaal ander beeld schepte ten opzichte van de uiteindelijke film

In Inglourious Basterds geeft Tarantino zijn eigen draai aan de geschiedenis. Zoals verwacht, eindigt de Tweede Wereldoorlog in zijn film in een bloedbad. De film vertelt meerdere verhaallijnen, maar in de trailer krijgt de kijker een totaal ander beeld van de uiteindelijke prent.

Verhaal
In de beruchte Tarantino-stijl vertelt Inglourious Basterds het verhaal van meerdere personages die op een gegeven moment elkaars pad kruizen. Dit is een aanpak die de regisseur wel vaker toepast, denk maar aan films als Pulp Fiction en Once Upon a Time in Hollywood.

In Inglourious Basterds lopen er twee hoofdverhaallijnen waarin de personages elkaar uiteindelijk kruisen: aan de ene kant is er luitenant Aldo Raine (gespeeld door Brad Pitt) die met een groep Amerikaanse joden naar Europa trekt om Nazi's te vermoorden, en aan de andere kant het verhaal van Shosanna (gespeeld door Mélanie Laurent) die een persoonlijke wrok koestert tegen de Nazi's.

Trailer
In de trailers van Inglourious Basterds lijkt het wel alsof de gehele film draait om Brad Pitt's personage. Het personage van Melanie Laurent, Shosanna, lijkt enkel sporadisch voorbij te komen zonder enige verdere context.Opmerkelijk aan de trailers is dat het personage van Christoph Waltz, die de rol van kolonel Hans Landa vertolkt, helemaal niet of nauwelijks voorbij komt. De acteur kreeg uiteindelijk wegens zijn ijzingwekkende performance een Academy Award voor Beste Acteur in een Bijrol.

Reacties
Inglourious Basterds werd ijzersterk ontvangen door zowel filmcritici als filmliefhebbers. Op rottentomatoes.com scoort de film een sterke 89 procent. Tijdens een signeersessie in Amsterdam vorig jaar vertelde Tarantino ook dat de oorlogsfilm zijn persoonlijke favoriet is.Hoewel de trailers geen negatieve impact hebben gehad op de uiteindelijke film, blijft het wel opmerkelijk dat ze één van de grote verhaallijnen achterwege hebben gelaten. Het is aan de andere kant ook begrijpelijk, gezien Brad Pitt een ware A-list acteur is. De acteurs uit de andere verhaallijnen waren destijds relatief onbekend.

Mocht je Inglourious Basterds zelf willen kijken, dan kan je de film nu streamen op Netflix.

NieuwsFilm

meest populair