Ashton Kutcher ging voor deze filmrol veel te ver: "hij moest twee keer naar het ziekenhuis"

Ashton Kutcher ging voor deze filmrol veel te ver: "hij moest twee keer naar het ziekenhuis"

Alleen maar druiven eten om af te vallen bracht de nodige problemen met zich mee.

Acteurs hebben er regelmatig veel voor over om een bepaalde rol zo overtuigend mogelijk te vertolken. Soms gaan ze zelfs te ver. Ashton Kutcher kan erover meepraten.

Kutcher, voornamelijk bekend van de nodige romantische komedies zoals What Happens in Vegas en No Strings Attached, tekende in 2013 voor een van zijn grootste rollen. De acteur zou Steve Jobs gaan neerzetten in een biopic over de oprichter van Apple.

Verhaal
De biopic, genaamd Jobs laat een groot deel van het leven van Steve Jobs zien. Zo leren we hem kennen als een gewone jongen die afhaakte op de universiteit, maar vervolgens uitgroeide tot de baas van een van de grootste technologiebedrijven ter wereld.

Helaas had Jobs verscheidene gezondheidsproblemen. In 2004 moest hij geopereerd worden aan een zeer zeldzame vorm van alvleesklierkanker. Hij wilde echter genezen zonder chemotherapie of bestraling, maar echt beter werd hij nooit meer. In 2011 overleed Jobs dan ook aan kanker.

Inleven
Kutcher wilde Jobs zo overtuigend mogelijk neerzetten en besloot flink af te vallen voor de rol. Heel erg goed liep dit ook niet af. De acteur moest niet een maar twee keer naar het ziekenhuis gebracht worden. Beide keren liep hij pancreatitis op.


Pancreatitis is een ontsteking van de alvleesklier. Deze ziekte ontstaat door aantasting van het weefsel door eigen spijsverteringssap. Dit kan echter zeer gevaarlijk zijn. De ernstige aandoeningen gaan dan ook gepaard met veel pijn.

Reactie
Jobs was een groot deel van zijn leven ook fruitariër. Dit houdt in dat hij zich enkel en alleen volledig voedde met van planten afkomstige vruchten. Kutcher heeft dit dieet ook geprobeerd door enkel druiven te eten, tot groot ongenoegen van zijn vrouw, actrice Mila Kunis.


Kunis neemt dan ook geen blad voor de mond wanneer ze hierop terugblikt: "Hij was ontzettend dom bezig. Hij at op een gegeven moment alleen nog maar druiven. Als gevolg hiervan belandde hij twee keer in het ziekenhuis. Dit is echt heel erg dom..." Gelukkig liep het allemaal met een sisser af.

NieuwsFilm

meest populair