Tarantino's geschrapte 'The Movie Critic' moest een (meta)feest van herkenning worden

Tarantino's geschrapte 'The Movie Critic' moest een (meta)feest van herkenning worden

Met terugkerende personages uit 'Once Upon a Time... in Hollywood' en een jonge Quentin zelf!

Vorige week waren filmfans verbijsterd toen werd gemeld dat Quentin Tarantino niet meer verder ging met The Movie Critic, maar opnieuw wilde beginnen. Nu komen er meer details naar buiten.

Wat oorspronkelijk het laatste project van de regisseur moest zijn, zou een (meta)feest van herkenning worden, vooral met diverse verwijzingen naar eerdere films van Tarantino, zoals de terugkeer van Brad Pitt's Cliff Booth.

Subtiele inside jokes
Volgens 'The Hollywood Reporter' waren er verschillende ideeën die verband hadden met vorige titels. Zo zou het verhaal zich in hetzelfde tijdperk afspelen als Once Upon a Time... in Hollywood (2019).

Daardoor waren er mogelijk sterren uit die film teruggebracht als fictieve versies van zichzelf of voor "film in een film"-situaties. Daarnaast wilde Tarantino ook een fictieve tienerversie van zichzelf laten opduiken.

Hij maakt nog steeds een laatste project, maar dus iets anders
The Movie Critic moest zich afspelen in het jaar 1977 en volgde een cynische filmcriticus, sterk gebaseerd op de recensies van een criticus wiens werk Tarantino vroeger veel las toen hij opgroeide in Californië.NieuwsFilm

meest populair