Opmerkelijk: 'Furiosa' had oorspronkelijk een animatiefilm moeten worden

Opmerkelijk: 'Furiosa' had oorspronkelijk een animatiefilm moeten worden

Producent Doug Mitchell laat zich uit over de plannen en wat de bedoeling was.

Als je een beetje het filmnieuws volgt heb je vast en zeker al beelden van Furiosa: A Mad Max Saga voorbij zien komen. Wist je echter dat deze actieknaller oorspronkelijk eigenlijk in de vorm van een animatiefilm zou verschijnen?

George Miller neemt, net zoals voor alle voorgaande Mad Max-delen, weer de regie voor zijn rekening. De grote sterren van de blockbuster zijn Anya Taylor Joy als een jonge Furiosa en Chris Hemsworth als de schurk Warlord Dementus.

Producent
De producent van de film, Doug Mitchell, laat tijdens een recent interview weten dat de Furiosa-prequel er heel anders uit had kunnen komen te zien. Zo begint hij: "Dit verhaal over Furiosa bestaat al voor meer dan 15 jaar".

"Wij begonnen er namelijk toen al aan te werken, al was het plan om er een animatiefilm van te maken. Uiteindelijk is dit er dus niet van gekomen, maar George werkt hier dus al een behoorlijke lange tijd aan. We hadden dit Furiosa-script al klaarliggen voordat we begonnen aan de opnames van 'Fury Road'."

Plan
De animatiefilm zou 'The Peach' geheten hebben en geregisseerd worden door Mahiro Maeda. Een gerenommeerde naam, aangezien hij werkte bij studio Ghibli, maar ook aan de nodige andere blockbusters.NieuwsFilm

meest populair