'Naked Gun'-maker David Zucker haalt nogmaals uit naar reboot met Liam Neeson

'Naked Gun'-maker David Zucker haalt nogmaals uit naar reboot met Liam Neeson

Hij ziet de noodzaak niet, terwijl nieuwe generaties het origineel blijven ontdekken...

Toen werd aangekondigd dat Liam Neeson de 'Leslie Nielsen'-rol zou gaan spelen in een reboot van The Naked Gun, klonk het gezamenlijke geluid van fans dat voornamelijk bestond uit "Wat?"

Liam Neeson? De serieuze acteur die zijn carrière opnieuw uitvond door actieheld te worden toen hij halverwege de vijftig was? Zelfs Neeson zelf was zenuwachtig over de vraag of hij zo'n komisch genre wel aankon.

Lange geschiedenis
Nu laat wederom de originele 'Naked Gun'-maker David Zucker zijn eigen scepsis vloeien over het project waar hij, en zijn medekompanen Jerry Zucker en Jim Abrahams, tot hun grote woede niet bij betrokken zijn:

"We waren niet enthousiast over het feit dat de reeks aan andere mensen werd gegeven. Ik heb er geen controle meer over, ze hebben niet om mijn hulp gevraagd. Het is volledig hun concept en ze gaan gewoon doen wat ze willen, dat is Hollywood. Een parodie is lastig uit te voeren en daarom zijn er zoveel vreselijke titels. Zelfs mijn eigen ZAZ-team (Zucker Abrahams Zucker) heeft zijn stinkerds afgeleverd. Daarnaast snap ik het nut er niet van, omdat jongeren nog steeds genieten van ons oude werk".

Nieuwe franchise in plaats van 'Airplane II'
The Naked Gun kwam voort uit de té kortstondige, maar briljante serie Police Squad!, gevolgd door drie geliefde films. We zullen tot begin juli 2025 moeten wachten om te zien of de herstart dit voort kan zetten.



NieuwsFilm

meest populair