Michael Douglas verklapt hoe hij uit de schaduw van zijn beroemde vader Kirk Douglas stapte

Michael Douglas verklapt hoe hij uit de schaduw van zijn beroemde vader Kirk Douglas stapte

Michael Douglas duurde het lang voordat hij uit schaduw van zijn iconische vader trad in Hollywood.

Michael Douglas mag dan een iconische ster zijn, maar zijn inmiddels overleden vader Kirk Douglas is het ook - en bovendien in dezelfde filmindustrie in Hollywood. Daardoor duurde het heel lang voordat Michael tevreden was over zijn eigen werk.

De acteur uit de Ant-Man-films vertelde in een recent interview met Sirius XM's The Jess Cagle Show with Julia Cunningham dat hij bijna 20 jaar acteerde, voordat hij vond dat hij succesvol was. Mensen complimenteerden zijn voorkomen namelijk altijd met zijn vader in gedachten.

Uit schaduw van vader
De 79-jarige ster legde uit wat het vergelijken met hem deed: "Je hebt het gevoel van: 'Wie ben ik eigenlijk?' Ik denk dat het langer duurt voor je je eigen identiteit hebt en uit de schaduw van je vader kunt stappen."

Hij vervolgde met: "Ik voelde het pas bij Fatal Attraction en Wall Street. Fatal Attraction was een commercieel succes en voor Wall Street ontving ik een Oscar. Dat waren belangrijke momenten. Zo kon ik eindelijk uit die schaduw stappen."

Ook voordelen van vader
Michael had een goede band met zijn inmiddels overleden vader en zag ook de goede dingen. Hij zei: "Het voordeel was dat ik mijn vader als filmster zag en zijn vrienden op bezoek kwamen. Ik maakte daardoor Burt Lancaster, Gregory Peck, Frank Sinatra, Tony Curtis en anderen ook als gewone mensen mee met hun eigen problemen."



Hij besloot met: "Ik leerde veel van wat zij al wisten en dat hielp mijn eigen leven vormen. Ik hoefde dingen niet uit te zoeken die nieuwkomers wel moeten."

NieuwsFilm

meest populair