Jennifer Aniston maakt nieuwe versie van Dolly Parton-klassieker '9 to 5'

Jennifer Aniston maakt nieuwe versie van Dolly Parton-klassieker '9 to 5'

De 'Friends'-actrice gaat samen met Oscarwinnares Diablo Cody aan de slag om deze nieuwe versie te maken.

Friends-actrice Jennifer Aniston gaat een nieuwe versie van 9 to 5 produceren - de baanbrekende komedieklassieker uit 1980 met Jane Fonda, Lily Tomlin en natuurlijk Dolly Parton. Ook is er een andere interessante creatieve naam betrokken bij deze nieuwe productie.

9 to 5 draait om drie secretaresses die helemaal genoeg hebben van hun domme, egoïstische en seksistische baas. Wanneer onverwachts de kans zich voordoet om wraak te nemen, besluiten ze die direct aan te grijpen.

Nieuwe versie
Deadline laat nu weten dat niemand minder dan Jennifer Aniston als producent meewerkt aan een nieuwe versie van deze komediefilm. Ze maakt de film via haar productiebedrijf Echo Films.

Aniston heeft Diablo Cody gestrikt om het scenario te schrijven. Deze schrijfster won ooit een Oscar voor haar script voor Juno, een tragikomedie over een zestienjarige scholiere die onverwacht zwanger raakt en daardoor voor een groot dilemma komt te staan.

Succes
9 to 5 - van regisseur Colin Higgins - was destijds een enorm succes aan de bioscoopkassa's en wist maar liefst 103 miljoen dollar op te halen. De film leidde onder meer tot een serie en Broadwaymusical.


Het titelnummer, dat we natuurlijk allemaal kennen, werd genomineerd voor een Oscar en vier Grammy Awards. Bij die laatste awardshow ging Parton naar huis met de prijs voor 'Best Country Song' en 'Best Country Vocal Performance'.

NieuwsFilm

meest populair