Een van de meest iconische filmquotes aller tijden werd geïmproviseerd door Robert de Niro

Een van de meest iconische filmquotes aller tijden werd geïmproviseerd door Robert de Niro

Martin Scorsese gaf zijn hoofdrolspeler de nodige vrijheid en dit pakte grandioos uit.

Het komt wel vaker voor dat een acteur een scène of (deel) tekst volledig improviseert en dat deze in de film blijft zitten. Wist je echter ook dat Robert de Niro de bekendste tekst uit zijn carrière ter plekke verzon?

Het is moeilijk om de beste film van De Niro te noemen, aangezien de iconische acteur al heel wat pareltjes heeft geleverd. Denk bijvoorbeeld maar aan The Deer Hunter en Heat, om er maar een paar op te noemen. Toch zullen de meeste filmfanaten waarschijnlijk meteen denken aan zijn vele samenwerkingen met Martin Scorsese.

Grandioos duo
De twee filmtalenten hebben samen al heel wat topfilms gemaakt, of het nu gaat om klassiekers als GoodFellas of recenter werk als Killers of the Flower Moon, ze slagen er elke keer weer in om iets moois te leveren.

Taxi Driver is geen uitzondering op de regel. Hierin is de Niro te zien als de taxichauffeur Travis Bickle. Hij gaat door een reeks persoonlijke tegenslagen steeds meer walgen van de morele verrotting in zijn stad, New York. Langzaam maar zeker begint hij door te draaien.

Knap staaltje acteerwerk
Een van de beste scènes in deze bejubelde film is ongetwijfeld wanneer Bickle in de spiegel kijkt en tegen zichzelf begint te praten. De 'You talking to me?'-zin is misschien wel de bekendste regel uit de Niro's oeuvre en dit bedacht hij zelf.


Scorsese gaf zijn hoofdrolspeler namelijk de gelegenheid te improviseren. Zo zei de filmmaker al eerder: "Hij bleef dit maar herhalen, als een soort van jazz riff. Het was net een solo". De zin groeide uit tot een van de meest iconische filmquotes aller tijden, tot de Niro's grote verbazing.

Ongeloof
De Niro zei hier het volgende over: "Ik had nooit gedacht dat dit zo beroemd zou worden. Zo gaat het vaak met het film maken, je doet gewoon je werk en acteert. Soms pakt dit grandioos uit, andere keren minder".



NieuwsFilm

meest populair