Gaan we de angstaanjagende Jason Voorhees uit 'Friday the 13th' ooit nog op het witte doek zien?

Gaan we de angstaanjagende Jason Voorhees uit 'Friday the 13th' ooit nog op het witte doek zien?

Fans van de horror franchise lijken eindelijk een comeback te kunnen verwachten

Als je denkt aan iconische horrorfilms, dan komt de Friday the 13th-franchise al snel in gedachten. Het angstaanjagende personage Jason Voorhees wist menig filmliefhebber de stuipen op het lijf te jagen. Toch dateert de laatste film alweer uit 2009.

De originele Friday the 13th stamt uit 1980 en wordt als een van de meest impactvolle films beschouwt binnen het slasher-genre. Ondertussen zijn er maar liefst 12 films gemaakt, waarvan acht tussen 1980 en 1989.

Rechten
De Friday the 13th-franchise gaat gepaard met veel gebakkelei over rechten en copyright. Zo was er onenigheid tussen regisseur Sean Cunningham en scenarioschrijver Victor Miller over wie de rechten op de personages uit Friday the 13th zou hebben.

Ook ligt de copyright van de franchise verspreid tussen twee grote Hollywood Studios, ofwel Paramount Pictures en New Line Cinema. Dit alles resulteerde in het feit dat er geen reboot van de grond lijkt te kunnen komen. Toch lijkt daar nu verandering in te komen.

Crystal Lake
Naar verluidt is er een heuse TV-serie omtrent Friday the 13th in ontwikkeling, getiteld Crystal Lake. Vorig jaar postte Adrienne King, de actrice van Alice Hardy, een foto met Bryan Fuller, showrunner van de serie, met de hashtag #Coming2024.




Volgens Bryan Fuller zal Crystal Lake een prequel zijn van de Friday the 13th-franchise. Het lijkt er ook op dat fans gerust kunnen zijn of de franchise wel in goede handen is. Fuller maakte ook de populaire serie Hannibal en was de bedenker van Star Trek: Discovery.

Release
Hoewel er nog geen definitieve releasedatum is voor Crystal Lake, wordt er op het internet wel volop gespeculeerd. Hoewel de serie aanvankelijk in 2024 een release moest krijgen, lijken de werkzaamheden zijn vertraagd door SAG-AFTRA-stakingen van afgelopen jaar.



Als beoogde datum wordt nu Vrijdag 13 Juni 2025 genoemd, hoewel dat op dit moment nog pure speculatie blijkt te zijn. Je kan de originele Friday the 13th nu bekijken op Pathé Thuis.

NieuwsFilm

meest populair