Alfred Molina over zijn geliefde 'Spider-Man'-rol: "veranderde mijn leven"

Alfred Molina over zijn geliefde 'Spider-Man'-rol: "veranderde mijn leven"

De acteur blikt 20 jaar na dato terug op één van de beste slechteriken in superheldenfilms.

Fans waren enorm enthousiast toen Alfred Molina zijn rol als Doctor Octopus opnieuw vertolkte in Spider-Man: No Way Home. Dat personage was namelijk één van de meest geliefde elementen in Spider-Man 2 uit 2004.

Nu blikt de acteur bij Variety terug op de rol die zijn leven 20 jaar eerder "volledig veranderde." Daarbij gaat hij dieper in op zijn onzekerheid dat hij de rol zou aankunnen en de elementen die regisseur Sam Raimi hem gaf om mee te werken.

Geen ervaring
"Het is niet het soort film waarvoor ik dacht dat ik in aanmerking zou komen," aldus Molina. "Je beschouwt deze grote actiefilms altijd als fysieke types, en dat ben ik absoluut nooit geweest."

Maar toen Molina tijdens een auditieronde een zonnebril opzette, werd duidelijk dat hij geknipt was voor de rol. "De hele kamer zei: 'Oh, dit zou het beeld kunnen zijn.' En ik denk dat dat de reden is geweest [dat ik de rol kreeg]."

De kracht van Marvel
"Het mooie aan veel Marvel-schurken - en in feite aan veel Marvel-helden - is dat ze allemaal zo met tegenzin worden," gaat de acteur verder. "Octavius heeft een vreselijke tragedie in zijn leven die dingen verandert, en dus [wordt hij een monster] tegen zijn wil."


Volgens Molina stond dat allemaal in het script. "Sam [Raimi] wilde dat ontwikkelen, en het gaf het personage diepte en iets waar het publiek zich aan kan vasthouden, omdat hij niet langer een tweedimensionaal personage is."

17 jaar later
Over zijn terugkeer in No Way Home spreekt hij ook nog. "Niemand was meer verrast dan ik. Toen ze het mij vroegen, zei ik: 'Besef je dat ik een stuk ouder ben?' [Maar ze zeiden:] 'We zullen je jonger maken. We hebben de technologie.'"


"Ik was uiteraard opgetogen," sluit Molina af. "Het spelen van die rol heeft, in alle eerlijkheid, mijn leven compleet veranderd. Ik bedoel, dat deed het. Het bracht alles (...) naar een ander niveau."

NieuwsFilm

meest populair