2x nieuwe Blaxploitation (+trailers)

Voor zij die het niet weten, Blaxploitation is de naam van een filmgenre bestaande uit Amerikaanse films uit de jaren '70 met zwarte hoofdrolspelers, funky muziek, stadslandschappen en veel misdaad en wraakplotten, gericht op het jonge zwarte stadspubliek. Het genre bestaat grotendeels uit goedkope exploitatiefilms waarin zwarte Amerikanen, zowel mannen als vrouwen, vooral erg sexy en stoer zijn en doen. Hoewel er maar een handvol films uit het genre misschien als écht kwalitatief goed zijn, maakt dat niet uit voor de fans die heel wat titels tot cultklassiekers hebben verheven. Zie voor meer info en titels de Wikipedia pagina over het genre.

Een van deze cultklassiekers was Dolemite, met altijd in rijm pratende levende legende Rudy Ray Moore in de hoofdrol. Het vervolg The Human Tornado is onder liefhebbers haast even populair. Nu heeft Rudy Ray Moore gewoon doodleuk weer een nieuw vervolg gemaakt: Dolemite Explosion. Klik hier voor de Myspace pagina, en bekijk hieronder de trailer en poster:





Of de film ooit in Nederland zal verschijnen, is helaas niet bekend. De film is voorlopig nog zo obscuur dat IMDb er geeneens notie van neemt.

Maar dat is nog niet alles. De film Black Dynamite is op dit moment ook nog in productie, en de makers hebben er werkelijk alles aan gedaan om de film er net zo uit te laten zien en voelen als de Blaxploitation films uit de jaren '70, zoals in de trailer hieronder goed te zien is. Het speelt zich ook in die tijd af. The Man (de blanke autoriteit) heeft de broer van Black Dynamite vermoord, de lokale wezen aan de heroïne verslingerd doen raken, en aangelengde alcohol door de getto's verspreid. Black Dynamite is de enige die bereid is terug te vechten:



NieuwsFilm

meest populair