Regisseur Barry Jenkins haalt uit naar critici die zijn 'Lion King' zielloos noemen.

Regisseur Barry Jenkins haalt uit naar critici die zijn 'Lion King' zielloos noemen.

Sommige fans van de 'Moonlight'-regisseur zijn niet blij dat Jenkins een film met Disney maakt.

Fans van Moonlight-regisseur Barry Jenkins zijn niet blij dat Disney hem gestrikt heeft om Mufasa: The Lion King te regisseren. Ze noemen Disney een 'zielloze machine die geld wil verdienen aan de verbeelding van kinderen'. Jenkins is het niet eens met het commentaar en slaat terug.

De regisseur raakte verwikkeld in een debat met een aantal Twitter-gebruikers die niet blij zijn dat de regisseur een film voor Disney maakt. Jenkins probeerde hen te overtuigen van de artistieke waarde van The Lion King en andere Disney-films.

De kracht van The Lion King
"Er is niks zielloos aan The Lion King," schrijft de regisseur op het sociale media platform. "Decennia lang hebben kinderen wereldwijd in de bioscoop geleerd hoe ze met verdriet om moeten gaan. Kinderen van over de hele wereld kwamen voor het eerst in aanraking met Shakespeare. De film is een geweldige belichaming van gemeenschappelijke empathie."



Een andere Twitter-gebruiker vindt dat Jenkins zijn ziel verkoopt en dat de regisseur die Moonlight maakte nooit een film met Disney zou maken.

Kinderen
Jenkins slaat terug door een aantal filmpjes te delen die hij gemaakt heeft waarin kinderen een belangrijke rol spelen. "Kinderen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in al mijn projecten, van Moonlight tot nu". De regisseur heeft uiteindelijk genoeg van al het commentaar en schrijft dat hij aan het werk gaat.



In Mufasa: The Lion King vertelt Rafiki hoe Mufasa de koning van de leeuwen werd. Aaron Pierre speelt een jonge Mufasa en Donald Glover en Beyoncé keren terug als Simba en Nala. Seth Rogen en Billy Eichner zijn ook weer van de partij als Timon en Pumba. Mufasa: The Lion King verschijnt in december in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair