Nicolas Cage wordt Jozef van Nazareth in horrorfilm over Jezus Christus

Nicolas Cage wordt Jozef van Nazareth in horrorfilm over Jezus Christus

'The Carpenter's Son' belooft een controversiële visie op het Evangelie...

Er zijn genoeg films te vinden over Jezus Christus en dit zijn vaak allemaal serieuze benaderingen. Het is en blijft toch een iets te heilig huisje om tegenaan te trappen en religieuzen voor het hoofd te stoten. Tot nu lijkt het.

De heropleving van acteur Nicolas Cage heeft hem de laatste tijd interessant genoeg vooral meer abstracte projecten opgeleverd, hoewel hij ook langzaam weer grote publiekstitels begint te maken.

Verhaalsynopsis
En 'Deadline' heeft nu gemeld dat Cage de hoofdrol zal gaan spelen in The Carpenter's Son, een griezelverhaal dat gebaseerd is op de zelden vertelde kindertijd van niemand minder dan de zoon van God.

De officiële synopsis luidt: The Carpenter's Son vertelt over een familie die zich schuilhoudt in Romeins Egypte. De zoon, alleen bekend als 'de jongen', wordt tot twijfel gebracht door een ander mysterieus kind en komt in opstand tegen zijn ouders.

Daardoor worden inherente krachten en een lot onthuld dat zijn begrip te boven gaat. Terwijl hij zijn eigen macht uitoefent, worden de jongen en zijn familie het doelwit van verschrikkingen, zowel natuurlijk als goddelijk.

Rolverdeling
Cage wordt als het titulaire personage Jozef vergezeld door onder andere FKA Twigs (Maria), Souheila Yacoub (nog onbekend) en Noah Jupe (A Quiet Place) als 'de jongen'. Regisseur van dienst is de Egyptisch-Amerikaanse Lotfy Nathan die tevens het scenario schrijft en zich heeft laten inspireren door het apocriefe kinderevangelie van Thomas.

Hieronder een klassiekertje waarin behoorlijk de spot wordt gedreven met de Verlosser:



NieuwsFilm

meest populair