Komt Oscar-winnaar Daniel Day Lewis zijn pensioen nog uit? "Hij zegt dat hij er klaar mee is"

Komt Oscar-winnaar Daniel Day Lewis zijn pensioen nog uit? "Hij zegt dat hij er klaar mee is"

Daniel Day-Lewis lijkt met pensioen te zijn en geniet van zijn vrije tijd met zijn gezin.

Waar acteurs als Anthony Hopkins, Donald Sutherland, Jim Carey en Harrison Ford nog zo af en toe hun pensioen uitkomen voor een leuke rol, lijkt Daniel Day-Lewis uit de spotlights verdwenen.

De nu 67-jarige acteur vertelde in 2017 dat hij van zijn vrije tijd ging genieten en dus zijn acteercarrière vaarwel zei. Het ligt niet aan zijn rollen of aan zijn kunnen. Zijn laatste film Phantom Thread leverde hem zijn zesde Oscar-nominatie op. Ook kreeg hij maar liefst drie Oscars voor zijn rollen in Lincoln, There Will Be Blood en My Left Foot.

Opnieuw samenwerken
Zo af en toe verschijnt hij wel in het openbaar, zoals eerder dit jaar toen Martin Scorsese een filmprijs kreeg voor zijn carrière. Martin en Daniel maakten samen de films Gangs of New York en The Age of Innocence. Daniel gaf toen een speech en wist zich omringd door veel collega's die hem nog even wilden spreken.

Jim Sheridan wil graag opnieuw met hem samenwerken en vertelde hier in dit artikel van ScreenDaily waarom Daniel waarschijnlijk steeds 'nee' zegt: "Hij zegt dat hij er klaar mee is, maar ik blijf met hem praten. Hij is net als iedereen - als hij de streamers opent zijn er wel 7.000 films, maar geen van die zijn goed genoeg."

Gezin gaat voor
De regisseur vervolgde met: "Het zou fijn zijn weer met Daniel te werken, want hij is gewoon heel erg goed." Maar met zijn geschatte vermogen van 60 miljoen Amerikaanse dollar en een gezin lijkt Daniel voor nu te kiezen voor zijn vrouw en drie kinderen. In de YouTube-video van Essential Cinema worden verschillende rollen van Daniel besproken.



NieuwsFilm

meest populair