Netflix wordt een klap duurder: prijzen rijzen de pan uit

Netflix wordt een klap duurder: prijzen rijzen de pan uit

Het goedkoopste abonnement wordt een euro duurder, het 'beste abonnement' maar liefst drie.

Eerder deze week kwamen er al artikelen langs over HBO Max en Viaplay. Beide streamingdiensten worden namelijk duurder. Dé streaminggigant kondigt nu ook een prijsverhoging aan.

Het gaat hier om Netflix. Zij zijn van plan om alle drie hun abonnementen duurder te maken. Het basis-abonnement gaat van 7,99 euro per maand naar 8,99 euro per maand. Het standaard-abonnement wordt juist weer twee euro duurder, dus 13,99 per maand in plaats van 11,99.

Meer
Voor gebruikers met een premium abonnement zullen de kosten nog verder stijgen. Voorheen kostte premium 15,99 euro per maand, maar dit wordt nu maar liefst 3 euro extra en gaat dus naar 18,99 euro per maand.

De grote vraag is nu, wat staat hier tegenover? Netflix zegt veel te investeren in nieuwe inhoud en producties. De streamingdienst vraagt de abonnees hieraan bij te dragen. Jan-Piet Nelissen, mediadeskundige en partner van adviesbureau Deloitte, laat zich erover uit.

Reactie
Zo zegt Nelissen: "Toen streamingdiensten net verschenen, was het doel om zo snel mogelijk zo veel mogelijk klanten te winnen. Daarom boden ze destijds goedkope abonnementen aan, met als doel als ze voldoende klanten hebben binnengehaald de prijzen te verhogen".


Nelissen vervolgt: "Niet alle streamingdiensten zullen het gaan redden. Daarvoor moeten ze of hun prijzen verhogen, of gaan samenwerken met een andere partij. Dat zie je op dit moment op de streamingmarkt gebeuren". Lees meer over de prijsverhoging van Netflix en de impact op de streamingmarkt hier.

NieuwsFilm

meest populair