IMDb-ranking explodeert: Disney's nieuwste film stijgt meer dan 1200 plekken

IMDb-ranking explodeert: Disney's nieuwste film stijgt meer dan 1200 plekken

De film zal net voor de kerst, op 20 december om precies te zijn, in de bioscopen te zien zijn.

Het is altijd interessant om te kijken naar de 'most popular movies' lijst op IMDb, om erachter te komen welke films op dit moment populair zijn. Een film staat enorm hoog nadat deze maar liefst bijna meer dan 1200 plekken steeg.

Het gaat hier om Disney's nieuwste live-action film, namelijk Mufasa: The Lion King. 'Het Huis van de Muis' maakt de laatste jaren wel vaker zulke films van hun klassieke sprookjes. Denk bijvoorbeeld maar aan Aladdin en The Beauty and the Beast, om er maar een paar te noemen.

Nieuw avontuur
Enkele jaren geleden was The Lion King aan de beurt. Dit was een groot succes. De live-action versie werd gemaakt door regisseur Jon Favreau. Ondanks dat deze niet overal perfecte cijfers scoort, bracht de blockbuster maar liefst meer dan 1,6 miljard dollar op.

Niet zo heel gek dus, dat Disney al snel interesse toonde in een spin-off. Deze komt er nu dus aan in de vorm van Mufasa, waarvoor deze keer Moonlight-regisseur Barry Jenkins achter de camera staat.

Trailer
Nog niet zo heel lang geleden verscheen de eerste officiële trailer van Mufasa, die binnen de korstte keren miljoenen views kreeg. Hierdoor steeg de film ook enorm op de IMDb 'most popular movies'-lijst.


De live-action blockbuster staat namelijk op dit moment op plek 9, nadat deze maar liefst 1252 plekken steeg. Het is dus wel duidelijk dat er genoeg filmfanaten interesse hebben in Mufasa, dat een visueel pareltje lijkt te worden, al is er ook kritiek...

Verhaal
Mocht je nog niet weten waar deze film over gaat: in Mufasa heeft Rafiki het over de legende van Mufasa, maar ook over de leeuwenwelp Kiara, de dochter van Simba en Nala. Timon en Pumbaa zullen eveneens weer van de partij zijn met hun kenmerkende grappen.


Het verhaal wordt verteld in flashbacks, waarin we kennis maken met Mufasa als een weeswelp, verloren en alleen, totdat hij een Taka ontmoet. Taka is de erfgenaam van een koninklijke bloedlijn en neemt Mufasa onder zijn hoede.

NieuwsFilm

meest populair