Michael Douglas bekent fouten bij intieme momenten in films: "Als man verantwoordelijk"

Michael Douglas bekent fouten bij intieme momenten in films: "Als man verantwoordelijk"

Michael Douglas praat over intimiteit op de filmset en de opkomst van intimiteitscoördinatoren.

Michael Douglas heeft in zijn acteercarrière films gemaakt die behoorlijk wat intieme scènes bevatten. Bij klassiekers als Fatal Attraction uit 1987 en Basic Instinct uit 1992 werd nog niet gewerkt met intimiteitscoördinatoren. Die films komen uit een heel andere tijd.

In gesprek met Radio Times vertelde de nu 79-jarige acteur dat hij voorbij de leeftijd is dat hij zich druk moet maken over intimiteit op een filmset. Ook vond hij de groeiende voorkeur voor intimiteitscoördinatoren interessant.

Als man verantwoordelijk voor
Hier in dit artikel van The Telegraph valt te lezen dat hij zei: "Het lijkt alsof directieleden de controle weghalen van filmmakers. Maar er zijn wel verschrikkelijke fouten gemaakt in het verleden en er was sprake van misbruik."

Vervolgens vergeleek de ster een seksscène met een vechtscène. Hij lichtte toe: "Mijn ervaring is dat je als man verantwoordelijk bent voor dat de vrouw comfortabel is. Je neemt de stappen door. Dat gaat erg langzaam, maar zo gaat dat met goed acteerwerk."

Hoe zou het zijn
Michael Douglas besloot met: "Maar ik praatte dus met de dames. We regelden dat zelf. We maken er nu grapjes over en vragen ons af hoe het geweest zou zijn met een intimiteitscoördinator erbij." In de YouTube-video van Page Six volgt meer over het radio-interview.NieuwsFilm

meest populair