Natalie Portman zou tegenwoordig niet in een van haar beste films spelen: "Weet niet hoe ik dat aan mijn kinderen moet laten zien"

Natalie Portman zou tegenwoordig niet in een van haar beste films spelen: "Weet niet hoe ik dat aan mijn kinderen moet laten zien"

'Léon: The Professional', waarin Natalie Portman haar filmdebuut maakte, is een van haar meest controversiële films.

Natalie Portman is uitgegroeid tot een van de grootste sterren in de filmwereld. Onlangs speelde ze nog naast Julianne Moore in May December. Ze heeft heel hard gewerkt om te komen waar ze vandaag is. Zo heeft Portman al deel uitgemaakt van enkele zeer succesvolle projecten met belangrijke rollen in twee van de grootste franchises aller tijden en met drie Oscarnominaties op haar naam.

Maar de film waarmee alles voor haar begon was Léon: The Professional uit 1994. Ze was 12 jaar oud toen ze de film maakte en het blijft een van haar meest controversiële films. In een interview onthulde Portman dat ze niet denkt dat de film in deze tijd zou kunnen worden uitgebracht, en zo'n gevoel is niet verrassend.

Léon: The Professional
Natalie Portman gaf een interview met Empire waar ze terugblikte op haar vroegere werken. Specifiek praatte ze over de film die haar bekend maakte: Léon: The Professional. De thema's in deze film zijn behoorlijk twijfelachtig met een jong, 12-jarig meisje dat de leerling wordt van een huurmoordenaar en uiteindelijk verliefd op hem wordt.

Léon: The Professional is geregisseerd en geschreven door Luc Besson. Naast Portman spelen ook Jean Reno en Gary Oldman mee in de film. Het volgt Léon (Reno), een professionele huurmoordenaar die met tegenzin twaalfjarige Mathilda Lando (Portman) opneemt nadat haar familie is vermoord door corrupte agent Norman Stansfield (Oldman) van de Drug Enforcement Administration. Léon en Mathilda vormen een ongebruikelijke relatie, waarbij zij zijn leerling wordt en het vak van huurmoordenaar leert.

Niet voor kinderen
De actrice verklaarde in het interview dat ze niet gelooft dat Léon: The Professional tegenwoordig gemaakt zou kunnen worden, omdat de tolerantie rond dergelijke zaken minder is. Hoewel Portman erkent dat de film een zeer speciale plek inneemt in het hart van fans, denkt ze niet dat het de beste film is voor kinderen om naar te kijken.


Portman vertelde: "Er zit veel in de film die niet geweldig is in de ogen van vandaag. Ik denk dat, omdat mensen er nog steeds mee verbonden zijn en om geven en ik persoonlijk niets dan positieve gevoelens had, ik me nog steeds meer aan de trotse kant voel. Hoewel ik het helemaal begrijp - ik weet niet hoe ik dat aan mijn kinderen zou laten zien."

Immense successen
Toen Portman in Léon: The Professional speelde, was ze ook 12 jaar oud, even oud als haar personage Mathilda. Deze film was het begin van een mooie carrière. Sindsdien heeft ze immense successen behaald.


Portman is een belangrijk onderdeel geworden van een van de succesvolste franchises aller tijden, waarin ze de rol van Padmé Amidala vertolkte in de wereld van Star Wars. Ze is ook deel geweest van het Marvel Cinematic Universe en heeft zelfs een Oscar op haar naam staan. Ondanks dit lijkt het erop dat ze niet kan ontsnappen aan de film uit 1994.

Meeste vragen
In het interview sprak Portman ook over het project waar ze de meeste vragen over krijgt en het antwoord zou verrassend kunnen zijn voor veel van haar fans. Ondanks dat ze deel uitmaakt van twee grote franchises met enorme fanbases, komen de meeste vragen over de film waar alles begon voor haar: Léon: The Professional.


Ze zei: "Het is een vreemde mix. Het is nog steeds waar mensen het meest over tegen me beginnen op straat, zelfs meer dan 'Star Wars' of 'Black Swan'. Ik waardeer het als iets aanslaat bij een publiek. Het heeft ook mijn carrière op een presenteerblaadje gegeven en het was absoluut een positieve ervaring. Ik vond het geweldig om te doen. Maar als je kijkt, is het grotendeels ongepast."

Kijken?
Wil je Portman in haar filmdebuut zien? Léon: The Professional is op dit moment niet te vinden op de verschillende streamingdiensten in Nederland, maar je kan de film wel kopen en huren op onder andere Prime Video of je kan het ook kopen op dvd of blu-ray.

NieuwsFilm

meest populair