De beste 'Rotten Tomatoes'-film (99%) is een belediging voor de originele schrijver

De beste 'Rotten Tomatoes'-film (99%) is een belediging voor de originele schrijver

Extra pijnlijk dat critici en kijkers er dus juist heel erg van genoten hebben...

Op elke website prijkt een andere film bovenaan de top als "beste film aller tijden". Zo is dat bijvoorbeeld op de Internet Movie Database al jaren The Shawshank Redemption (1994).

De Top-300 ranglijst op 'Rotten Tomatoes' bevat enkele controversiële standpunten en selecties, maar de positie van de nummer één is zelfs nog discutabeler als je rekening houdt met de mening van de oorspronkelijke auteur over het project.

Geen goedkeuring van de bedenker
Met een kritische beoordeling van 99% en veel lof van het publiek, kunnen we concluderen dat de neo-noir thriller L.A. Confidential uit 1997 daar de "beste film aller tijden" genoemd mag worden. Maar de oorspronkelijke auteur James Ellroy heeft altijd zeer afwijzend tegenover de titel gestaan:

"Het is ongeveer zo diep als een tortilla. En als je de actie bekijkt, is het niet dramatisch logisch. Het maakt me niet uit hoeveel prijzen de makers hebben gewonnen... Ik hou er voor het grootste deel niet van".

Bijval van een enkeling
Hoewel het een geliefd en populair product is (ook al werden er destijds maar slechts 2 van de 9 Oscarnominaties verzilverd), zijn er meer mensen die het eens zijn met Ellroy en het onrechtvaardig vinden dat klassiekers als bijvoorbeeld Casablanca, The Godfather en Citizen Kane lager scoren.NieuwsFilm

meest populair