Waarom Matt Damon aanvankelijk geen medewerking kreeg van U2 voor zijn documentaire

Waarom Matt Damon aanvankelijk geen medewerking kreeg van U2 voor zijn documentaire

Matt Damon overtuigt U2 om mee te werken aan documentaire over oorlog in Bosnië.

Matt Damon komt er eerlijk voor uit dat zijn bekendheid niet meteen instemming geeft. Hij had moeite om de Ierse band U2 over te halen om mee te werken aan een nieuwe documentaire.

Matt Damon en Ben Affleck besloten namelijk een nieuwe documentaire te produceren - eentje zonder een filmrol van hen. Na de succesvolle film Air over het merk Nike wilden ze Kiss the Future maken. Deze nieuwe documentaire gaat over de jaren 90-oorlog in Bosnië en U2 speelde een grote rol daarin.

U2 wilde niet
In gesprek met People vertelde de acteur uit Jason Bourne hier: "Ik ging meteen naar hen toe, maar ze waren eerst erg terughoudend. Verder in het gesprek realiseerde ik me dat ze niet wilden dat het om hen zou draaien."

Hij legde uit: "Ze wilden niet centraal staan. Maar we verzekerden hen dat het verhaal zou gaan om deze geweldige mensen uit Sarajevo en hun relatie tot de muziek van U2. De wijze waarop kunst hielp weerstand te bieden."

Veel begrip
De documentaire is te zien op Paramount+ en werd gemaakt door Cicin-Sain. Zijn familie komt uit oud-Joegoslavië. Hij vertelde dat U2 begreep wat er in zijn land gebeurde door wat ze zelf meemaakten in Ierland. Matt Damon vertelde meer in de YouTube-video van The Daily Show.NieuwsFilm

meest populair