Wie speelt hoofdrollen in zowel 'Terminator', 'Game of Thrones', 'Star Wars' als het Marvel Cinematic Universe?

Wie speelt hoofdrollen in zowel 'Terminator', 'Game of Thrones', 'Star Wars' als het Marvel Cinematic Universe?

De actrice ken je mogelijk ook uit Thunderbirds Are Go en de film Me Before You.

Hoewel ze helemaal niet zo vaak in films en series te zien is, heeft een bepaalde Britse actrice al in heel wat grote franchises gespeeld. Ze had hoofdrollen in onder meer Terminator Genisys, Solo: A Star Wars Story, Game of Thrones en het meest recent in een serie binnen het Marvel Cinematic Universe.

We hebben het dan over niemand minder dan Emilia Clarke, geboren in Londen en nu 37 jaar oud. Ze brak door in 2011 dankzij haar onvergetelijke vertolking van Daenerys Targaryen in de HBO-serie Game of Thrones.

Weinig te zien
Hoewel dat Clarke een van de grootste namen uit de filmwereld is, speelt ze in opvallend weinig films en series. Tijdens Game of Thrones dook ze met name op in grotere films, zoals de flop Terminator Genisys (2015), de succesvolle romkom Me Before You en het bekritiseerde Solo: A Star Wars Story.

In de Terminator-film speelde ze een alternatieve versie van Sarah Connor die is opgevoed door een Terminator, uiteraard weer een rol van Arnold Schwarzenegger. Financieel deed de film het best aardig, maar de reboot van regisseur Alan Taylor werd afgekraakt en Clarke keerde dus niet terug als Sarah Connor.

Star Wars en Marvel
Later verscheen ze in twee van de grootste franchises. In 2018 speelde ze in de prequelfilm Solo: A Star Wars Story als het compleet nieuwe personage Qi'ra. Ook deze rol heeft ze niet opnieuw gespeeld, aangezien de film hopeloos flopte.


Vorig jaar verscheen ze opnieuw in een grote franchise, dit keer in het Marvel Cinematic Universe. In de wisselend ontvangen serie Secret Invasion speelt ze G'iah, de dochter van Talos (Ben Mendelsohn).

Toekomst
Op de IMDb zien we dat Clarke drie films heeft opgenomen waaronder An Ideal Wife, een biopic over Constance Lloyd. Ze was de vrouw van Oscar Wilde en ontdekte later dat Wilde eigenlijk homoseksueel is.


De andere films zijn eveneens biopics, met McCarthy over Joseph McCarthy (Michael Shannon) en The Queen of Fashion over Isabella Blow (Andrea Riseborough).

NieuwsFilm

meest populair