Me Before You (2016)

Romantisch drama tussen een verlamde man en zijn verzorger is bij vlagen charmant, maar springt onzorgvuldig om met zijn beladen thema.
play

6,5 details

  • 110 Min
  • Drama
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
  • Verenigd Koninkrijk
110 Min Verenigde Staten

Wanneer Louisa voor de pas geparalyseerde William begint te zorgen krijgen de twee een speciale en sterke band, en probeert Louisa hem ervan te overtuigen dat hij niet moet opgeven.

Regie
Thea Sharrock
Cast
Emilia Clarke, Sam Claflin, Vanessa Kirby, Charles Dance, Joanna Lumley, Janet McTeer, Matthew Lewis, Brendan Coyle, Ben Lloyd-Hughes, Alexander Cooper, Mohammed Ali, Tony Paul West, Jenna Coleman, Stephen Peacocke, Lily Travers, Samantha Spiro, Gabrielle Downey, Elizabeth Croft, Chuku Modu, Verity Marshall, Yumiko Hanasaka, Pablo Raybould, Muzz Khan, Amber Elizabeth, Eileen Dunwoodie, Henri Charles, Alan Breck.
Release
03.06.2016
Release NL
16.06.2016
Release DVD
19.10.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Thea Sharrock | Cast: Emilia Clarke (Lou Clark), Sam Claflin (Will Traynor), Janet McTeer (Camilla Traynor), Charles Dance (Stephen Traynor), Jenna Coleman (Katrina Clark), Matthew Lewis (Patrick) | Speelduur: 110 minuten | Jaar: 2016

Als bioscoopganger weet je precies hoe laat het is, wanneer een rij verderop een groep dames voor aanvang van de film de papieren zakdoekjes alvast rond laten gaan. Al is de kans waarschijnlijk klein dat een argeloze bezoeker de verfilming van de bestseller Voor Jou van Jojo Moyes – die ook zelf het script verzorgde – binnen zou lopen zonder te weten wat hem te wachten te staat. Het uitgangspunt van een opbloeiende romance tussen een jonge man die na een ernstig ongeluk verlamd door het leven gaat en zijn verzorgster biedt op voorhand de juiste ingrediënten voor een tranentrekker. De doorgewinterde cinefiel met een hart van steen kan zijn zakdoekjes echter gerust thuis laten, want ondanks de charmes van zijn hoofdrolspelers mist Me Before You de emotionele impact die in vergelijkbare titels als Amour of zelfs Intouchables wel te vinden is.

De charismatische yup Will heeft zijn zaakjes aardig op orde. Hij verdient bakken met geld als bankier, woont in een duur appartement in de stad en heeft een aantrekkelijke, hoogblonde vriendin om het plaatje compleet te maken. Aan dat perfecte bestaan komt abrupt een einde wanneer hij op een regenachtige dag de straat oversteekt en geschept wordt door een motorrijder. Zijn verlamming ontneemt hem van zijn gebruikelijke levenslust en maakt Will uitermate cynisch, waardoor de ene na de andere verzorger aan huis al snel de benen neemt. Totdat de even chaotische als eigenzinnige Louisa haar intrede maakt. De twee karakters vormen leuke tegenpolen van elkaar. In eerste instantie moet Will, gehuld in een grijze slobbertrui en bijpassende depressiebaard, niets hebben van de praatgrage flapuit die in kleurrijke leggings door zijn woonkamer banjert, maar langzamerhand slaat het enthousiasme van zijn vrouwelijke gezelschap toch aan en begint Will zijn plezier in het leven te hervinden.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

Me Before You Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

MovieMazzter

"...Lastig thema deze film en los van alle ethische kwesties een film die wel prettig wegkijkt vooral do......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Me Before You

acties