Terminator Genisys (2015)

The rules have been reset.

Hollywood op z’n slechtst.
play

5,4 details

  • 126 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Sci-Fi
  • Thriller
  • Verenigde Staten
126 Min Verenigde Staten

2029, de oorlog met Skynet is in volle gang en een groep rebellen neemt het op tegen Skynet. John Connor is de leider van het verzet en Kyle Reese zijn loyale soldaat. Reese teruggestuurd naar 1984 om Connor’s moeder, Sarah te redden van een Terminator die haar moet vermoorden, zodat hij nooit geboren zal worden. Maar wat Reese aan de andere kant ontdekt, is geheel anders dan wat hij verwacht had. Sarah blijkt op haar negende door toedoen van een Terminator weeskind geworden te zijn. Sindsdien is ze opgevoed door een oude T-800, die ze ”Pops” noemt. Hij is zo geprogrammeerd dat hij haar beschermt, in plaats van haar probeert te vermoorden. Als gevolg daarvan is Sarah een asociale dame geworden, goed met een scherpschuttersgeweer, maar niet met menselijke emotie. Overigens wijst ze ook haar lotsbestemming af, doordat “Pops” haar altijd verteld heeft dat ze voorbestemd is een grote rol te spelen in de menselijke toekomst. En juist dat brengt het verhaal een andere kant op.

Regie
Alan Taylor
Cast
Arnold Schwarzenegger, Emilia Clarke, J.K. Simmons, Jason Clarke, Jai Courtney, Matt Smith, Byung-hun Lee, Courtney B. Vance, Gregory Alan Williams, Sandrine Holt, Michael Gladis, Dayo Okeniyi, Otto Sanchez, Matty Ferraro, Wayne Bastrup.
Budget
$ 170.000.000
Opbrengst
$ 324.779.591
Release
01.07.2015
Release NL
09.07.2015
Release DVD
10.11.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Alan Taylor | Cast: Arnold Schwarzenegger (The Guardian / 'Pops'), Jason Clarke (John Connor), Emilia Clarke (Sarah Connor), Jai Courtney (Kyle Reese), J.K. Simmons (O'Brien) e.a. | Speelduur: 125 minuten | Jaar: 2015

”Ik ben oud, niet overbodig,” merkt Arnold Schwarzeneggers T-800 een aantal keren op in Terminator: Genisys. Toch bekruipt je het gevoel dat de franchise waarin hij een van de hoofdrollen speelt wél overbodig is. Gemaakt op basis van een scenario van Laeta Kalogridis en Patrick Lussier brengt regisseur Alan Taylor ons een film die het Terminator-universum nieuw leven in moet blazen en het begin moet zijn van een nieuwe trilogie. De franchise lijkt echter zijn beste tijd te hebben gehad en net als Schwarzeneggers T-800 toe te zijn aan pensioen.

Terminator: Genisys begint met een veelbelovende actiescène die zich afspeelt in het jaar 2029. Alan Taylor, die eerder Thor: The Dark World regisseerde, schetst daarin een beeld van de oorlog tussen de mensheid en het computernetwerk Skynet. Die strijd is bijna voorbij, want dankzij het leiderschap van John Connor staat de mens aan de vooravond van de overwinning. Skynet probeert het tij nog te keren door een T-800 terug in de tijd te sturen om de geboorte van John te voorkomen door diens moeder te vermoorden. In een poging dat te voorkomen stuurt John op zijn beurt zijn vertrouweling, rechterhand én vader Kyle Reese terug naar 1984. Tijdens die reis gaat echter iets mis, waardoor Reese in een alternatieve tijdlijn terechtkomt.

videotrailers & clips

alle artikelen (99)

Terminator Genisys Nieuwsberichten

Laatste reacties

Duck-Twacy

"...Vond m best wel goed..."

hansbeer

"...Typisch een geval van te lang doorgaan met een filmserie; het wordt steeds ingewikkelder en er klopp......"

Zidane

"...Nou Ik hebt Terminator Genigys gezien, het viel me op zich nog wel mee. Gezien de twee films ervoor......"

Terminator Genisys

acties