Recensie

Terminator: Genisys (2015)

Hollywood op z’n slechtst.

door Jim Pedd om 22:50 in RECENSIES
Terminator Genisys poster
Regie: Alan Taylor | Cast: Arnold Schwarzenegger (The Guardian / 'Pops'), Jason Clarke (John Connor), Emilia Clarke (Sarah Connor), Jai Courtney (Kyle Reese), J.K. Simmons (O'Brien) e.a. | Speelduur: 125 minuten | Jaar: 2015

”Ik ben oud, niet overbodig,” merkt Arnold Schwarzeneggers T-800 een aantal keren op in Terminator: Genisys. Toch bekruipt je het gevoel dat de franchise waarin hij een van de hoofdrollen speelt wél overbodig is. Gemaakt op basis van een scenario van Laeta Kalogridis en Patrick Lussier brengt regisseur Alan Taylor ons een film die het Terminator-universum nieuw leven in moet blazen en het begin moet zijn van een nieuwe trilogie. De franchise lijkt echter zijn beste tijd te hebben gehad en net als Schwarzeneggers T-800 toe te zijn aan pensioen.

Terminator: Genisys begint met een veelbelovende actiescène die zich afspeelt in het jaar 2029. Alan Taylor, die eerder Thor: The Dark World regisseerde, schetst daarin een beeld van de oorlog tussen de mensheid en het computernetwerk Skynet. Die strijd is bijna voorbij, want dankzij het leiderschap van John Connor staat de mens aan de vooravond van de overwinning. Skynet probeert het tij nog te keren door een T-800 terug in de tijd te sturen om de geboorte van John te voorkomen door diens moeder te vermoorden. In een poging dat te voorkomen stuurt John op zijn beurt zijn vertrouweling, rechterhand én vader Kyle Reese terug naar 1984. Tijdens die reis gaat echter iets mis, waardoor Reese in een alternatieve tijdlijn terechtkomt.

De redding van Sarah Connor is zo belangrijk dat het een zogeheten 'nexus punt' geworden is, een term die Kalogridis en Lussier hebben bedacht voor een cruciale gebeurtenis waaruit verschillende tijdslijnen kunnen ontspringen. De film speelt zich af in één daarvan. Het is één van de vele vreemde bochten waarin de film zich wringt in een poging de franchise van nieuw belang te voorzien. De relevantie gaat echter al vrij snel verloren, gezien de hoeveelheid verwijzingen naar eerdere films, bijvoorbeeld de scène waarin de T-800 aankomt in 1984.

Als Kyle arriveert in 1984, wordt hij bijna meteen aangevallen door een kwaadwillende T-1000. Het is de negentienjarige Sarah Connor, die opgevoed is door een T-800 met de naam Pops, die zijn leven redt. Daarna gaan ze samen naar de schuilplaats van Sarah en Pops, waar zich een tijdmachine blijkt te bevinden. Sarah heeft zich onder begeleiding van Pops jarenlang voorbereid op de komst van Reese, zodat ze samen naar de toekomst kunnen reizen. Ondanks dat ze daarmee lijkt te berusten in haar lotsbestemming, wil Sarah niets van het lot weten en verweert ze zich in eerste instantie dan ook kranig tegen het idee dat ze verliefd moet worden op Reese. Eenmaal in 2017, waar Kyle, Sarah en Pops een vroege versie van Skynet willen vernietigen, wacht hen een aantal verrassingen. Daaronder bevindt zich een nieuwe Terminator die hen bij elke straathoek op lijkt te wachten.

Die Terminator is terug in de tijd gestuurd door Skynet om Genisys te ontwikkelen, een alomvattend programma dat ook over defensieapplicaties beschikt. Het is een poging van scenaristen Kalogridis en Lussier om de franchise van een modern tintje te voorzien, maar echt overtuigen doet het niet. Dat komt vooral omdat de oorspronkelijke film uit 1984 een veel diepgaandere boodschap had over de menselijke afhankelijkheid van technologie. Verder lijkt de film al snel in een klassieke blockbusterval te trappen. In een hele reeks zich alsmaar herhalende en ongeïnspireerde actiescènes zien we hoe de menselijke helden heel veel kogels afvuren op een onverwoestbare robot. Het geheel krijgt daardoor een wel heel bekend gevoel en weet daardoor niet te verrassen.

Daarnaast blijven diverse plotgaten bestaan. Zo wordt de vraag nooit beantwoord waarom de T-800 die Sarah zo liefkozend Pops heeft gedoopt, teruggestuurd is. Vermoedelijk is het de bedoeling dit plotpunt in één van de geplande vervolgen op te lossen, maar het voelt onbevredigend. De hoofdrolspelers lijken zich hier weinig raad mee te weten. Emilia Clarke doet zichtbaar haar best als een jonge en stellige Sarah Connor, maar weet niet te overtuigen zoals Linda Hamilton dat in het origineel deed. Tegenspeler Jai Courtney is niet bepaald charismatisch en geeft zijn personage Kyle Reese weinig overredingskracht mee. Een lichtpuntje vinden we in Arnold Schwarzeneggers T-800, die met de nodige zelfspot gespeeld wordt. Helaas slaan de scenaristen daar weer in door en worden sommige grappen wel drie tot vier keer herhaald.

Als je dezelfde thematische diepgang van het origineel uit 1984 zoekt, kom je bij het kijken van Terminator: Genisys van een koude kermis thuis. De zaken die de film van James Cameron destijds zo goed maakten ontbreken. Ben je op zoek naar een film met prima visuele effecten en verder veel actie, zou je wel eens tevreden naar huis kunnen gaan. Het valt de makers niet te verwijten dat ze het niet geprobeerd hebben, zoals met de introductie van de Genisys-applicatie, maar de film slaagt niet in zijn opzet. Daardoor is het geheel een vrij vlakke en voorspelbare blockbuster geworden, die heel erg zijn best doet zijn eigen bestaan te rechtvaardigen. Dat bestaansrecht hangt echter aan een zijden draadje en afgaand op deze film is het geen gemis als de franchise eindelijk met rust gelaten wordt.

61 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Rolo2013

Avatar

Ik ga geen heel verhaal hier neerzetten maar ik heb hem vanmiddag gezien en heb me wel vermaakt.
Veel gaten, misschien standaard maar ik vond het wel erg tof of Arnie weer te zien en de links naar de eerste 2 films kon ik wel waarderen. Ik denk dat de laatste trailer (al geld dat bij veel films) wel erg veel weg gaf dat er een andere Terminator was, ik heb destijds The Terminator thuis gezien en zonder trailers etc. 2 in de bioscoop gezien en dacht de eerste 30 a 40 minuten dat Arnie de badguy was

Ondanks dat de film voor mij ene magere voldoende scoort vind ik hem vooral door bovenstaande punten het leukste na de eerste 2, dus doe je ding zou ik zeggen ;)

MikeyMo

Avatar

Dus het niet toelichten van een nickname voor een Terminator is een plotgat? Ok dan.

Ik heb de film nog niet gezien, maar de "Pops" zal ongetwijfeld een koosnaampje zijn omdat de T-800 een soort van vaderfiguur is voor Sarah, zoals een andere T-800 dat was voor John Connor in T2.

Niet alles hoeft voorgekauwd te worden me dunkt.

Muufley

Avatar

MikeyMo "Dus het niet toelichten van een nickname voor een Terminator is een plotgat? Ok dan."


Is het dat wat jij daaruit haalt? De recensent heeft het over het feit waarom die T-800, die pops genoemd wordt, naar het verleden is teruggestuurd. Begrijpend lezen man.

Rolo2013

Avatar

Muufley "Is het dat wat jij daaruit haalt? De recensent heeft het over het feit waarom die T-800, die pops genoemd wordt, naar het verleden is teruggestuurd. Begrijpend lezen man."


Je kan het ook netjes aangeven dat hij het verkeerd heeft gelezen/heeft opgepakt, begrijp nooit waarom het hier zo snel dan op manieren zoals "begrijpend lezen man" wordt gedaan....

sjef

Avatar

Kom net terug van de premiere. Ik ben volledig eens met de recensie. Vermakelijke film maar slecht verhaal. Ik geef de film ook 2 sterren

Muufley

Avatar

Rolo2013 "Je kan het ook netjes aangeven dat hij het verkeerd heeft gelezen/heeft opgepakt, begrijp nooit waarom het hier zo snel dan op manieren zoals "begrijpend lezen man" wordt gedaan...."


Jij doet alsof ik hem zonet voor vuil uitschold, niet overdrijven eh. Medunkt ben jij eerder wat lichtgeraakt. Moest ik hem voor dommerik uitgescholden hebben dan had je een punt maar je moet niet zitten vissen achter niets. Ik ben er zeker van dat ie een grote jongen is en er wel tegen kan.

Glennekeeeee

Avatar

sjef "Kom net terug van de premiere. Ik ben volledig eens met de recensie. Vermakelijke film maar slecht verhaal. Ik geef de film ook 2 sterren"


een vermakelijke film en toch buizen?

DeMuizenkoning

Avatar

Moet Emilia Clarke een Sarah Connor spelen van 19? Vind dat niet echt gelukt eerlijk gezegd... Ook de rest lijkt dus teleurstellend, zoals velen vreesden. Vraag me af of ze toch nog komen met andere vervolgen. Hoe dan ook, heb de film zelf nog niet gezien, maar van alles wat ik heb gehoord en gezien laat ik hem maar links liggen, download hem wel eens ofzo.

marcjeb

Avatar

Ik vond de film echt geweldig. Vooral de verwijzingen naar deel 1 en 2!! Ik had alleen de t1000 wat langer willen zien, en ik vond de rol van john conner wat vaag.

sjef

Avatar

Glennekeeeee "een vermakelijke film en toch buizen?"


Een film kan wel vermakelijk zijn en tegelijk niet best qua kwaliteit. Ik heb me wel vermaakt gisteren maar de inhoud van de film is matig

veger

Avatar

Gisteravond gezien. Vond het echt verrassend goed. Mede door de goede casting. Ook leuk dat ze terug naar 1984 gingen maar dat duurt gelukkig niet te lang zodat het geen slap aftreksel wordt. En zoals al meer gezegd, Schwarzenegger weer in topvorm!! Maar ook Clarke alse John Connor en de andere Clarke als Sarah Conner werden zeer goed neergezet. Heb me voor het eerst ook niet gestoord aan Courtney. En de visual effecten waren van hoog niveau. Heb me echt vermaakt. Overigens vind ik Terminatir Salvation ook niet slecht. Maar dit voelde weer meer als een echte terminator film. De toekomstscenes zijn ook precies zoals die in de eerste twee films worden neergezet en dus niet het Salvationsfeertje. Wilde dit echt even posten want ben van mening dat men de film afkraakt omdat iedereen dat doet
De beste Terminatorfilm na T2 nu far!

Dida24

Avatar

Terminator Genisys is weer zo'n film die door de critici hard wordt afgekraakt, maar door het publiek wel kan worden gewaardeerd. Het is geen grote topper maar het is gewoon een vermakelijke actiefilm. Dat is wat het standaard publiek wil in de bios: vermaakt worden.

adofmirosch

Avatar

Ikga er morgen heen en verwacht gewoon een vermakelijke film.

SeanDeNiro

Avatar

Dit was te verwachten. De trailers waren al een bespottelijke verzameling hoogtepunten uit de heilige delen I & II. Het nieuwe publiek zal dit vast pruimen, mensen die deel I & II in de bios hebben gezien zullen niet veder dan 2 sterren komen. Ik hoef de film niet te zien want inferieur.

benjamin

Avatar

Dida24 "Terminator Genisys is weer zo'n film die door de critici hard wordt afgekraakt, maar door het publiek wel kan worden gewaardeerd. Het is geen grote topper maar het is gewoon een vermakelijke actiefilm. Dat is wat het standaard publiek wil in de bios: vermaakt worden."
Ah, die stoute critici toch die nooit een vermakelijke film een voldoende geven en enkel van die doodserieuze films als Mad Max of Kingsman...

Ed Crane

Avatar

benjamin "Ah, die stoute critici toch die nooit een vermakelijke film een voldoende geven en enkel van die doodserieuze films als Mad Max of Kingsman..."


Inderdaad, of de films van Marvel ;)

jaime91

Avatar

Ik heb de recensie voor een deel gelezen maar ben gestopt aangezien het hele plot hier zowat uit te doeken gedaan wordt.... Ik ga de film toch zien, ondanks de recensies. Ik had al verwacht dat ie slecht zou zijn maar aangezien ik een fan ben van de reeks hoop ik toch iets erin te ontdekken dat me vermaakt.

Ed Crane

Avatar

jaime91 "Ik heb de recensie voor een deel gelezen maar ben gestopt aangezien het hele plot hier zowat uit te doeken gedaan wordt.... Ik ga de film toch zien, ondanks de recensies. Ik had al verwacht dat ie slecht zou zijn maar aangezien ik een fan ben van de reeks hoop ik toch iets erin te ontdekken dat me vermaakt."


Dan neem ik aan dat je ook de trailers niet hebt gekeken. Heel slim.

jelle077

Avatar

Als fan van de Terminator films vond ik dit toch best wel een slechte film.
1&2 geen discussie over mogelijk.
deel 3 zaten leuke acktiescenes in maar ook niet meer dan dat.verschrikkelijke casting keuzes.
Salvation: het idee was goed alleen slecht uitgevoerd en ook teveel plotgaten.
de nieuwe terminatoreigenlijk weer meer van hetzelfde.
teveel plotgaten en zeer slechte casting keuzes.
het verhaal springt alle kanten op zonder ook maar echt duidelijk aan te geven hoe of wat.
nee sorry ik vond de film niet goed.
leuke popcorn film maar niet meer dan dat.
verstand op nul en kijke dan is ut wel aardig door de actiescenes,ben je een terminator fan met een liefde voor de eerste 2 delen dan kom je indd van een koude kermis thuis.niets voelt verniewend.
volledig met de recencie eens!

Secret1994goesFilm

Avatar

'Hollywood op z'n slechts'...
Oké, het is me duidelijk dat ieder z'n mening heeft, alsook degene die de recentie heeft geschreven. Ga hier dan ook niet om vechten wie gelijk heeft...

Ik, persoonlijk, vond dit deel toch wel zeer goed. Er waren mss wel 'plotgaten', maar die worden zowiezo in de komende 2 delen uitgelegd. Ik vond het een zeer goed verhaal met goeie acteurs. Het is wat stom om de personages te vergelijken met die uit deel1, want deze personages zijn hellemaal anders, want we zitten in een andere tijdlijn.
Zelf had ik toch liever het einde anders gezien.
Had Doctor Who nog eens willen zien verschijnen (enkel in After Credits)
Voor mij mocht Pops het loodje leggen, dit moet zijn laatste deel worden

patrick_h

Avatar

Dida24 "Het is geen grote topper maar het is gewoon een vermakelijke actiefilm. Dat is wat het standaard publiek wil in de bios: vermaakt worden."
Maar, maar, maar, ik vermaakte me niet.

Planethugo

Avatar

Gisteren gezien en het is jammer dat de trailers zoveel spoilers geven, er zitten zelfs erg veel beelden in van de laatste 20 minuten....

Maar deze recensie geeft nog veel meer spoilers, het verhaal van het eerste uur wordt gewoon even stap voor stap uitgelegd. Slecht hoor

Maar het was geen topper maar ik vond hem wel vermakelijk, vooral het eerste uur was prima. Daarna werd het een iets te standaard verhaaltje waarbij vooral het slotstuk weinig indruk maakte. Maargoed, zeker 3,5 ster waard vond ik. In de bios dan, thuis zal het wel wat minder indruk gaan maken

Ed Crane

Avatar

Ik denk dat het standaard publiek óók liever een grote topper wil.

jaime91

Avatar

Ed Crane "Dan neem ik aan dat je ook de trailers niet hebt gekeken. Heel slim."
Helaas wel. En die lieten al veel te veel zien. Net als de posters trouwens. De mensen die de marketing van deze film doen zijn niet goed bij hun hoofd.

horizon

Avatar

Aangezien filmtotaal laatst dat gehannes van Minions vier sterren gaf moet deze film of 0 sterren zijn (want Minions = 2 sterren waard en T:G is sterren slechter dan 2-2 = 0). Of filmtotaal recensenten zijn de weg kwijt en T:G is eigenlijk gewoon heel erg goed.

Oh... lolz.

Heb stiekem eerste twintig minuten van een camrip gekeken (nee, niet gedownload). Vond de acteur voor John Connor slecht gekozen. Verhaal begon niet slecht. In ieder geval leuk genoeg om de cam versie te stoppen.

YOLO

Avatar

Dida24 "Het is geen grote topper maar het is gewoon een vermakelijke actiefilm."
En dat vind ik nou een zonde. Met name omdat T1 en T2 juist de toppers zijn. Als Cameron Terminator: Genisys ziet als deel 3, dan had het minstens beter moeten zijn dan T3:ROTM. Het is te gemakkelijk om te zeggen dat het een vermakelijke actiefilm is. Dan doe je The Terminator gewoon te kort.

Beste voorbeeld hoe het wel kan. Mad Max. Na The Road Warrior kwam Beyond Thunderdome en na vele jaartjes Fury Road. Als het Mad Max kan, dan kon het ook met The Terminator.

Kamajiisama

Avatar

Ok..., zag ik niet aankomen , niets over Byung-hun Lee als T-1000 :} , ff binnenkort naar de BIOS

Darthmar

Avatar

Terminator Genisys een flop?

Ze hadden gewoon moeten kappen na T2 maar Hollywood zal het vast nooit leren.

Goov25

Avatar

Ik lees de eerste 5 alinea's van de recensie en ik heb nog altijd geen idee waar de film over gaat. Wat een verwarring! Wat een chaos! :? Wat kronkelen de scriptschrijvers en doen ze moeilijk in tijdreizen en verschillende Terminators om wat van deze film te maken. Nee, ik ga me er niet in verdiepen en sla deze lekker over.

nietselam

Avatar

Ik denk dat er niet veel meer uitgelegd gaat worden over de genoemde plotgaten, verwacht niet dat er nog vervolgen komen.

De enige manier om de reeks mooi af te sluiten is als ze de laatste 3 negeren en gewoon een direct vervolg maken op judgement day, waarin je de oorlog ziet zoals in deze films geschetst werd(niet als salvation) dus een all out oorlogsfilm ervan maken waarin een peleton de missie heeft bij de tijdmachine te komen om Reese terug te sturen naar 1984. Cirkeltje rond, daarna The End.

Chris23

Avatar

nietselam "Ik denk dat er niet veel meer uitgelegd gaat worden over de genoemde plotgaten, verwacht niet dat er nog vervolgen komen.

De enige manier om de reeks mooi af te sluiten is als ze de laatste 3 negeren en gewoon een direct vervolg maken op judgement day, waarin je de oorlog ziet zoals in deze films geschetst werd(niet als salvation) dus een all out oorlogsfilm ervan maken waarin een peleton de missie heeft bij de tijdmachine te komen om Reese terug te sturen naar 1984. Cirkeltje rond, daarna The End."


:Y geregiseerd door James.

Blockbuster

Avatar

Hoe oud was het personage Sarah Connor in de eerste Terminator (1984)? Gespeeld door Linda Hamilton dus. Ook 19 jaar? Want volgens mij zat ze nog op school en had ze een baantje als serveerster.

Ik weet wel dat er een knoeperd van een fout zit in T2: daarin wordt in de kliniek gesproken over een 27-jarige Sarah Connor. En ze heeft een zoon (John Connor) van 11 jaar. Dus dan zou ze met 16 jaar moeder geworden zijn.

Ed Crane

Avatar

Blockbuster "Hoe oud was het personage Sarah Connor in de eerste Terminator (1984)? Gespeeld door Linda Hamilton dus. Ook 19 jaar? Want volgens mij zat ze nog op school en had ze een baantje als serveerster.

Ik weet wel dat er een knoeperd van een fout zit in T2: daarin wordt in de kliniek gesproken over een 27-jarige Sarah Connor. En ze heeft een zoon (John Connor) van 11 jaar. Dus dan zou ze met 16 jaar moeder geworden zijn."


Met andere woorden, Kyle Reese is een perv'

Spijker2

Avatar

Ik heb de film niet gezien, dus kan over de recensie niet oordelen (behalve dan dat hij m.i. nogal wat spoilers bevat), maar er wordt net gedaan, nee letterlijk gezegd, alsof de eerste film vol diepgang zat. Je kunt ook overdrijven, ook dat was gewoon een toffe actiefilm, met destijds een origineel en interessant uitgangspunt. En ook in die film zaten de nodige plotgaten, maar daar hoor je nu niemand (de recensist incluis) over...

Ed Crane

Avatar

Spijker2 "Ik heb de film niet gezien, dus kan over de recensie niet oordelen (behalve dan dat hij m.i. nogal wat spoilers bevat), maar er wordt net gedaan, nee letterlijk gezegd, alsof de eerste film vol diepgang zat. Je kunt ook overdrijven, ook dat was gewoon een toffe actiefilm, met destijds een origineel en interessant uitgangspunt. En ook in die film zaten de nodige plotgaten, maar daar hoor je nu niemand (de recensist incluis) over..."


Recensist? ;)

Tuurlijk, je hebt wel gelijk, de eerste twee waren ook pulp, maar ze gaven wel een visie/ kritiek op de Koude Oorlog, m.a.w. op de wereld van toen. Deel 3 deed dat eigenlijk ook wel (zij het de wereld van na de Koude Oorlog). Het vierde deel was dan naar mijn gevoel weer super leeg ende hol. Ik ben benieuwd of dit vijfde toch weer een beetje gaat over onze samenleving/ wereld/ angsten, maar dan in pulp- / sf-vorm.

Daanminator

Avatar

Gisteren bij de première in Tilburg geweest waar de film in Imax 3d draaide.

Om te beginnen vond ik het beeld en geluid echt verpletterend goed. De 3d effecten daartegen waren om te huilen maar ik heb dan ook nog nooit een film in 3d gezien die me kon bekoren. En ja, ik heb er al heel wat op mijn lijstje staan. Het is gewoon niet mijn ding.

De film zelf. Ik moet hem nog een keertje kijken vrees ik. Niet omdat ik het verhaal niet kon volgen want ik ben van mening dat het allemaal niet zo moeilijk is te volgen als iedereen beweerd. Als je als terminator n00b in de bios zit snap je het echt niet maar als je deel 1 t/m 4 hebt gezien No Problemo 8-)
Maar ik wil gewoon op mijn gemak de film nogmaals analyseren. Gisteren was ik in een euforische stemming (logisch als Terminator fan) en kon de avond voor mij al niet kapot.

Toch heb ik wel wat op en aanmerkingen op de film.
Zo vond ik de lachgrap iets te vaak naar voren komen.
De special effects waren op het laatst te druk en wat te onrealistisch (in de zin van het hoort niet in de film thuis).
Er zitten idd wat plotgaten in. Niet zo erg als ook men beweerd maar hier en daar mag er duidelijkheid worden geboden. Hopelijk komt dit in de vervolgen aan bod.
Ook ik had graag gezien dat er een echt vervolg op deel 3 was gekomen dus dit was wat omslachtiger dan gehoopt maar zoals gezegd makkelijk te volgen.

Wat ik erg goed vond aan de film was het begin. Lekker duistere sfeer neergezet en de badguys WOW :W
Daarnaast vond ik Arnold echt ijzer :E sterk spelen als de T-800. Je zag echt dat hij goed in zijn rol zat.
De chemie tussen Reese en Connor was er wel daar de meeste beweren er niks van te hebben gemerkt.
Open einde geeft hoop dat de 2 andere delen er alsnog gaan komen.

Wat ik dan wel weer jammer vind is dat bijna elke site Amerika na aapt en zegt dat het een slechte film is. Ook film totaal gaat hier in mee.
Ben je iemand met weinig verwachtingen dan is dit een prima film. Heb je hogere verwachtingen dan kan het zijn dat hij wat tegenvalt maar 2 sterren of soms nog minder is echt van de zotte :|
Zelf zou ik de film 3.5 sterren geven.

Frietgezicht

Avatar

Ed Crane "Met andere woorden, Kyle Reese is een perv'"


Niet als het dat dragonvrouwtje Clarke is. Maar maybe is het Hamilton die hij heeft gepakt,begrijp er niks meer van.

Angelater

Avatar

Vond het een geslaagde film die uiteraard zo zijn minpunten bezit. Dat geldt echter niet voor de Clarke's en Courtney als je het mij vraagt. Uiteraard kon de film beter, maar 'Genisys' overstijgt T3 en T4, dus daar was ik al tevreden mee.

7/3.5*

Ed Crane

Avatar

Frietgezicht "Niet als het dat dragonvrouwtje Clarke is. Maar maybe is het Hamilton die hij heeft gepakt,begrijp er niks meer van."


Klopt, maar ik reageerde op degene die het specifiek over T2 had en dat voorrekende ;) Allicht hebben ze het bewust naar 19 veranderd, want anders was't nu zeker perv. Al had ik niet het idee dat ze in Terminator 1 16 was, ze woonde al op zochzelf immers etc.

Totalmovie

Avatar

Was wel vermakelijk, maar voor de rest is het verhaal bagger uitgevoerd. 1/5 sterren

benjamin

Avatar

Daanminator "Wat ik dan wel weer jammer vind is dat bijna elke site Amerika na aapt en zegt dat het een slechte film is. Ook film totaal gaat hier in mee."
Wat maakt dat iemand deze film niet goed kan vinden zonder Amerika na te apen? En hoe komen de Amerikanen dan bij lage scores als zij niet hebben afgekeken?
Daanminator "Ben je iemand met weinig verwachtingen dan is dit een prima film. "
Maar waarom zou je in godsnaam dan zo weinig verwachten?

adofmirosch

Avatar

benjamin "Maar waarom zou je in godsnaam dan zo weinig verwachten?"


Zucht opa is weer bezig.
Ten eerste ben ik het met daan eens dat de recenten bijna geen eigenmening meer durfen te hebben wat duidelijk ook zo is.
En de trailer's gaven toch al aan wat voor film het was en datje er beter met lage verwachtingen naar toe gaat.

YOLO

Avatar

adofmirosch "en datje er beter met lage verwachtingen naar toe gaat."
Wat op zich erg jammer is voor een Terminator film. Ik kan mij voorstellen dat je lage verwachtingen hebt van een Steven Seagal film, maar een Terminator film. :?

benjamin

Avatar

adofmirosch "En de trailer's gaven toch al aan wat voor film het was en datje er beter met lage verwachtingen naar toe gaat."
Als je geen hoge verwachtingen hebt, kun je ook niet gaan.

adofmirosch

Avatar

benjamin "Als je geen hoge verwachtingen hebt, kun je ook niet gaan."


Ikga er met de verwachting heen dat het geen topper word maar een vermakelijke film.
Dus heb ook geen 'hoge' verwachtingen.

chrissie107

Avatar

Helaas, de actie was nog wel redelijk maar de humor was vreselijk, de karakters nog vlakker dan vlak, hopeloos ingewikkeld verhaal en de badguy was net zo eng als mijn bloemetjesbehang. Ik vind het gewoon zo ontzettend jammer dat ze deze franchise niet een veel betere nieuwe start hebben gegeven. Okay, Arnie hield zich goed staande alleen als hij na de 16de keer zijn tanden weer blootlacht heb je het ook wel gezien.

1.5 van de 5 sterren

bornnaughty

Avatar

Ik begrijp écht de slechte reviews van deze film niet. Ik overdrijf niet wanneer ik zeg dat ik het volledig eens ben met James Jameron's commentaar: dit is de ware opvolger van Terminator 2.
Nee het is niet zo goed als bovenstaande uiteraard maar het is een waardige opvolger. Deze film biedt alles wat ik verwacht van een Terminator film.
Het enige wat me stoorde is dat ze teveel moeite deden om een band te scheppen met de T-800 die Arnold speelt. Het moet nog altijd een robot blijven, en dus gevoelloos zijn!
Verder biedt deze film goeie actie, humor en een goed plot. Alles voor de Terminator fan.

Ed Crane

Avatar

bornnaughty "Ik begrijp écht de slechte reviews van deze film niet. Ik overdrijf niet wanneer ik zeg dat ik het volledig eens ben met James Jameron's commentaar: dit is de ware opvolger van Terminator 2.
Nee het is niet zo goed als bovenstaande uiteraard maar het is een waardige opvolger. Deze film biedt alles wat ik verwacht van een Terminator film.
Het enige wat me stoorde is dat ze teveel moeite deden om een band te scheppen met de T-800 die Arnold speelt. Het moet nog altijd een robot blijven, en dus gevoelloos zijn!
Verder biedt deze film goeie actie, humor en een goed plot. Alles voor de Terminator fan."


Hoezo moet 'ie gevoelloos zijn? In T2 was 'ie dat toch ook niet? Daarin was het hele idee juist dat 'ie gevoelens ontwikkelde. Zou juist vreemd zijn als 'ie in Genisys ineens wél gevoelloos zou zijn, vooral als 'ie dit maal al jaren bij haar is.

Chris23

Avatar

bornnaughty "Ik begrijp écht de slechte reviews van deze film niet."


self explanatory heet dat. :E ;)

Ed Crane

Avatar

Spijker2 "www.woorden.org"


Inderdaad en wat staat daar:

"recensist
heeft geen uitgebreide woordinformatie en komt niet voor in de woordenlijsten die zijn goedgekeurd door de Taalunie."


Het woord staat ook niet in woordenboeken, in de Van Dale en de officiële woordenlijsten van onlinewoordenboeken etc. omdat het gewoon fout is. De enige reden dat het op de plek staat waar je naar linkt is dat ze automatisch doorlinken naar andere sites, in dit geval naar een puzzelwoordenboek waaraan gebruikers zelf woorden en definities kunnen toevoegen. Maar meteen al bij je link staat dus al dat het fout is. Maakt niet uit verder natuurlijk, ik vond het enkel een beetje ironisch ;), maar we kunnen het helaas niet goedrekenen.

Spijker2

Avatar

Ed Crane "Inderdaad en wat staat daar:

"recensent
heeft een uitgebreide woordinformatie en komt voor in de woordenlijsten die zijn goedgekeurd door de Taalunie."
"


www.vandale.nl

Ed Crane

Avatar

Inderdaad zo klopt het, top :+

Daanminator

Avatar

Ik heb vannacht de film voor de 2de maal bekeken en ik vond hem nu zelfs beter dan de eerste keer. Dit mede omdat ik het nu nog beter kon volgen omdat ik wist wat er zou gebeuren. Het blijft gewoon een beest van een film.

PeterKjeld

Avatar

Voor mij is dit ook een waardige opvolger voor deel 2. De andere twee delen hadden wat mij betreft niet gemaakt hoeven te worden. Vooral de scenes met de t-1000 vond ik erg goed. Het is natuurlijk niet zo goed als de eerste twee delen, maar toch zeker vier sterren waard voor mij.

Fredius

Avatar

Vandaag de film gezien maar wat een draak van een film! Waarom in vredesnaam in 3D? Dat draagt totaal niet bij in deze film. Acteerwerk echt niet van de bovenste plank, veel te veel tijdlijnen en Arnie MOET nu echt met pensioen. Hij is nu een lachwekkende terminator en zet zichzelf te kakken. Deze film had echt niet gemaakt hoeven worden. Ik ben een terminatorfan maar dit was slecht. Jammer. Van sommige klassiekers moet je afblijven.

IMAX3D

Avatar

Film is de moeite waard om een bezoekje te wagen aan de bios.
Had er zelfs wat meer van verwacht. Alles was zo voorspelbaar en wat bij deel 1 en 2 het geval was dat je vaak momenten had dat je in spanning zat te kijken. Bij dit deel is daar totaal geen sprake van. De openings scene begon veelbelovend maar toch weer kort afgeraffeld. Ze mochten wel wat meer beelden laten zien van veldslagen. Arnold aan deze film toegevoegd is wel een pluspunt.

bornnaughty

Avatar

Ed Crane "Hoezo moet 'ie gevoelloos zijn? In T2 was 'ie dat toch ook niet? Daarin was het hele idee juist dat 'ie gevoelens ontwikkelde. Zou juist vreemd zijn als 'ie in Genisys ineens wél gevoelloos zou zijn, vooral als 'ie dit maal al jaren bij haar is."


Het is al een tijdje geleden dat ik T2 gezien heb maar ik kan me toch echt niet herinneren dat T-800 dingen zei of deed die aantoonden dat hij menselijke gevoelens heeft.

Niels888

Avatar

Terminator 2 - I know now why you cry. - YouTube
www.youtube.com/watch?v=olCoTmcMpc8

In T2 was Arnold toch redelijk gevoelig aan het eind.

T5 net gezien en vond het wel de moeite waard, geen klassieker zoals deel 1 maar zeker geen verspilde avond

Muddyw

Avatar

Eerste indruk: Jason Clarke en Jai Courtney zijn verschrikkelijk miscast. Arnold is top als altijd. Verder lijkt me de film niet echt iets toevoegen aan de franchise.

Wat mij betreft blijven deel 1 en 2 onovertroffen! Deel 3 was nog wel prima, maar helaas met een miscaste hoofdpersoon.

Terminator Genisys

acties