Deze 'Terminator'-film bevatte een post credits-scène die achteraf nergens op sloeg

Deze 'Terminator'-film bevatte een post credits-scène die achteraf nergens op sloeg

'Terminator Genisys' eindigt met een post credits-scène die bedoeld was als teaser voor een serie die er nooit kwam.

Er zijn meerdere pogingen geweest om de Terminator-franchise een boost te geven, waarvan velen de deur openlieten voor verdere vervolgfilms. Geen enkele faalde echter zo spectaculair als Terminator Genisys, die probeerde gebruik te maken van de opkomende sterrenstatus van Game of Thrones-ster Emilia Clarke. Ook de post credits-scène sloeg achteraf nergens op.

Terminator Genisys is het vijfde deel uit de Terminator-filmreeks en kwam uit in 2015. Het is een reboot van de franchise, waarbij het uitgangspunt van de originele film in een andere richting wordt genomen en de gebeurtenissen uit de vervolgfilms en de televisieserie worden genegeerd.

Verhaal
De film is geregisseerd door Alan Taylor en geschreven door Laeta Kalogridis en Patrick Lussier met Arnold Schwarzenegger die terugkeert in de rol van de Terminator. Naast Schwarzenegger en Clarke bestaat de cast van de film uit Jason Clarke, Jai Courtney, J.K. Simmons, Dayo Okeniyi, Matt Smith, Courtney B. Vance, Michael Gladis, Sandrine Holt en Lee Byung-hun.

Terminator Genisys volgt Kyle Reese (Courtney), een soldaat in een post-apocalyptische oorlog tegen Skynet, die vanuit 2029 naar 1984 wordt gestuurd om de dood van Sarah Connor (Clarke) te voorkomen. Wanneer Kyle in het verleden aankomt, ontdekt hij dat de tijdlijn door Skynet is veranderd en dat Sarah is opgevoed door een geherprogrammeerde Terminator die is gestuurd om haar te beschermen.

Post credits-scène
Terminator Genisys was uiteindelijk een grote flop. En de zaken werden er nauwelijks beter op toen een teaser trailer voor de nieuwe film de grote plotwending onthulde: John Connor, de redder van de mensheid, was nu een Terminator. En tijdens de uiteindelijke post credits-scène van de film wordt onthuld dat de kern van Genisys - deze filmversie van Skynet - had overleefd.


Als de film een succes was geweest, zou er een televisieserie zijn gekomen die verband hield met de films en twee verdere vervolgen. De eerste van deze vervolgen zou hebben verkend hoe Connor een Terminator werd en klonk fascinerend. Helaas, ondanks dat het de op één na meest opbrengende film in de hele franchise was, besloten de geldschieters dat het simpelweg niet genoeg was om deze tijdlijn van het Terminator-universum verder uit te breiden, vooral na de recensies en reacties van fans.

Vervolgen
Terminator Genisys werd niet goed ontvangen door de critici. Het heeft op Rotten Tomatoes een score van 26%. De kritische consensus van de website luidt: "Verstrikt in zijn verwarde mythologie is Terminator: Genisys een wankele herhaling die de thematische diepgang, conceptuele intelligentie of visuele spanning mist die deze eens zo machtige franchise lanceerde."


Hierdoor werden de televisieserie en twee vervolgen geannuleerd, maar uiteindelijk kwam er wel een volgende Terminator-film uit in 2019. De filmrechten van de Terminator-franchise gingen terug naar mede-maker James Cameron, die samen met David Ellison een nieuwe film produceerde, Terminator: Dark Fate, een direct vervolg op Terminator 2: Judgment Day.

Kijken?
Terminator: Dark Fate ontving betere kritische recensies dan eerdere delen, maar was een commerciële mislukking. Het was bedoeld als de eerste in een nieuwe trilogie van geplande Terminator-films, maar die werden later geannuleerd vanwege de slechte opbrengsten van de film.


Zin om Terminator Genisys te zien? Je kan de film bekijken op SkyShowtime en kan het ook huren en kopen op onder andere Pathé Thuis en Prime Video.

NieuwsFilm

meest populair