Weer een nieuwe 'Lord of the Rings'-blockbuster op komst: uitleg over de plannen en filmrechten

Weer een nieuwe 'Lord of the Rings'-blockbuster op komst: uitleg over de plannen en filmrechten

Een animatiefilm, een tweede seizoen en een nieuw avontuur van Gollum, maar hoe steekt dit eigenlijk allemaal in elkaar?

Eerder deze maand kregen we te horen dat er een nieuwe Lord of the Rings-film aankomt, genaamd The Hunt for Gollum. Amazon is echter al enige tijd bezig met de serie The Rings of Power, maar hoe zit het dan eigenlijk met alle filmrechten?

New Line Cinema gaat namelijk aan de slag met de film over Gollum, terwijl Amazon weer beschikt over een contract dat gemaakt werd met de Tolkien-familie, waardoor zij deze serie kunnen maken. Ietwat verwarrend, al helemaal aangezien beide studio's gebruik kunnen maken van dezelfde personages, maar dan wel in verschillende momenten in hun leven.

Verklaring
Filmproducente Philippa Boyens legt nu uit hoe dit allemaal werkt en waarom ze het niet storend vindt: "Er is meer dan genoeg plaats voor iedereen. Het was nooit de bedoeling dat Middle Earth maar aan een partij toebehoort".

"Ikzelf heb nog niks gezien van 'The Rings of Power', maar dat is enkel en alleen omdat ik daardoor niet beïnvloed worden terwijl ik aan de film werk. Desalniettemin speelt het verhaal zich af tijdens een geweldige periode en zit bomvol interessante personages".

Films
Boyens vervolgt door te zeggen wat ze in de films kunnen laten zien: "Wij beschikken over de rechten van 'The Lord of the Rings' boeken en de bijlagen. Ik zou het geweldig vinden om nog verder te gaan, maar er is al zoveel in deze drie boeken".


"Hier hoort bijvoorbeeld ook 'The War of the Rohirrim' bij. In eerste instantie lijkt het hier maar om anderhalve pagina te gaan, maar er zitten vele snippers over dit event in de boeken verspreidt. Deze oorlog speelt zich echter 200 jaar af voor de gebeurtenissen in 'Lord of the Rings' en is een verhaal op zich".

Animatiefilm
Boyens vervolgt: "We wilden met 'War' iets heel anders doen, iets dat niet te maken had met The One Ring, Sauron of iets dergelijks. Het is een verhaal dat zich niet alleen perfect leent voor een animatiefilm maar dat ook een nieuw Middle Earth verhaal levert zonder te leunen op de live-action films".NieuwsFilm

meest populair