Wat je moet weten over 'Furiosa' voordat je de film in de bioscoop gaat kijken

Wat je moet weten over 'Furiosa' voordat je de film in de bioscoop gaat kijken

George Miller is terug met de nieuwste uiting van zijn 'Mad Max'-reeks.

De film ging afgelopen week al in première op het filmfestival in Cannes, en deze week kan ook de rest van de wereld Furiosa: A Mad Max Saga eindelijk in de bioscoop ervaren. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over de film.

Het is bijna tien jaar geleden dat George Miller zijn magnum opus Mad Max: Fury Road uitbracht. Fans hebben lang gewacht op het nieuwe hoofdstuk in de Mad Max-saga, en dat lijkt het helemaal waard te zijn geweest. Furiosa heeft namelijk lovende kritieken ontvangen na de première van vorige week.

Verhaal
Furiosa: A Mad Max Saga focust zich op een jongere Furiosa en speelt zich jaren voor de gebeurtenissen van Fury Road af. Furiosa (Anya Taylor-Joy) wordt op jonge leeftijd ontvoerd door de bende van krijgsheer Dementus (Chris Hemsworth).

Tijdens hun tocht door de woestenij reizen, komen ze de citadel tegen die wordt voorgezeten door Immortan Joe (Lachy Hulme). De twee tirannen voeren oorlog om de macht, en Furiosa moet vele beproevingen overleven terwijl ze de middelen verzamelt om de weg naar huis te vinden.

Lange weg
Het was ooit het plan om Mad Max: Fury Road en Mad Max: Furiosa achter elkaar op te nemen, maar dat liep uiteraard anders. Het idee was om de Furiosa-film na Fury Road te maken, maar Miller spande in 2017 een rechtszaak aan tegen Warner Bros. wegens onbetaalde salarissen tijdens de productie van Fury Road.


Plannen voor nieuwe Mad Max-films werden vanzelfsprekend stilgelegd, maar nadat de juridische zaken tussen Miller en Warner Bros. werden opgelost, was het eindelijk tijd voor Furiosa.

Cast
Anya Taylor-Joy en Chris Hemsworth spelen natuurlijk de grote rollen in Furiosa, maar in eerste instantie zou ook Yahya Abdul-Mateen II van de partij zijn. Hij besloot wegens een overvolle agenda om Furiosa te laten vallen. Hij werd later vervangen door Tom Burke.


Furiosa bevat ook een aantal bekende gezichten uit Fury Road. Zo zijn John Howard, Nathan Jones en Josh Helman weer van de partij als The People Eater, Rictus Erectus en Scrotus. Furiosa verschijnt woensdag in de Nederlandse bioscopen. De vorige Mad Max-films nog niet gezien? Je bekijkt ze nu allemaal op HBO Max.

NieuwsFilm

meest populair