De beste film van Chris Hemsworth is 'Avengers: Endgame', en de slechtste raad je echt nooit

De beste film van Chris Hemsworth is 'Avengers: Endgame', en de slechtste raad je echt nooit

Hemsworth is nu te zien in de nieuwe 'Mad Max'-film 'Furiosa'.

Wanneer je de naam Chris Hemsworth hoort, denk je waarschijnlijk aan één personage: Thor. Zijn rol in het Marvel Cinematic Universe is natuurlijk zijn bekendste, maar de acteur heeft ook in genoeg andere topfilms gespeeld.

Ter ere van de release van Furiosa: A Mad Max Saga blikken we nu terug op de carrière van Hemsworth. Op basis van de critics scores op Rotten Tomatoes bepalen we wat nou zijn best en slechtst ontvangen films zijn.

Endgame
Het MCU staat vandaag de dag misschien niet in hetzelfde daglicht als enkele jaren geleden wegens een paar missers, maar het is moeilijk te vergeten hoe succesvol Avengers: Endgame was. De afsluiter van de Infinity Saga was niet alleen financieel een monsterlijk succes, maar werd ook sterk ontvangen door critici.

Met een score van 94% is Avengers: Endgame ook de best ontvangen film van Chris Hemsworths carrière. De Star Trek-reboot uit 2009 waarin Hemsworth George Kirk speelde, deelt dezelfde score, maar de score van Endgame is gebaseerd op ruim 550 recensies. De score van Star Trek is gebaseerd op zo'n 200 recensies minder.

Red Dawn
Nadat Hemsworth in 2011 doorbrak als Thor speelde hij in een hoop topfilms naast het MCU. Denk aan Cabin in the Woods, Bad Times at the El Royale en Rush. Zijn slechtst ontvangen film zul je daarom waarschijnlijk niet raden. Dit is namelijk de film Red Dawn waarin Hemsworth o.a. naast Josh Hutcherson en Jeffrey Dean Morgan te zien was.


Red Dawn is een remake van de gelijknamige film uit de jaren 80 met Patrick Swayze en focust zich op een groep jonge mensen die hun thuis moeten verdedigen tegen een invasie van Noord Korea. De film heeft een score van slechts 15% op Rotten Tomatoes en was ook een flinke financiële flop.

Furiosa
Vanaf vandaag is Furiosa: A Mad Max Saga eindelijk te zien in de Nederlandse bioscoopzalen. Hemsworth speelt de vijandige krijgsheer Dementus in de film. Het is ook voor het eerst in lange tijd dat Hemsworth weer te zien is in een Australische film, dat is immers zijn land van afkomst.


Wil je goed voorbereid naar Furiosa? Alle voorgaande Mad Max-films bekijk je nu op HBO Max.

NieuwsFilm

meest populair