Deze nagelbijtende scène in 'Titanic' zet je keer op keer op het puntje van je stoel

Deze nagelbijtende scène in 'Titanic' zet je keer op keer op het puntje van je stoel

Hoe vaak je hem ook bekijkt, het blijft elke keer weer spannend...

Het is een feit dat telt voor elke film; Zodra je hem een keer gezien hebt, is de verrassing er grotendeels vanaf. Waargebeurde verhalen hebben het nog moeilijker, omdat je meestal de afloop al weet.

En juist daarom is het extra knap wat de megahit Titanic (1997) van James Cameron voor elkaar wist te spelen. Want een specifiek moment in die film slaagt erin om telkens opnieuw impact te maken als je hem ziet.

Drie minuten aan pure spanning
Het gaat natuurlijk om het moment dat begint met de ijzingwekkende woorden "Iceberg, right ahead!" waarna First Officer Murdock (Ewan Stewart) wanhopig uitwijkt naar links met de motoren in hun achteruit.

Het mag allemaal niet baten en dat besef je al ver van tevoren, maar stiekem zit je toch met je vingers gekruist in de hoop dat de ingrepen dit keer wél effect hebben en de Titanic de beruchte ijsberg mist.

Herbeleef de geschiedenis hieronder
Diverse theorieën beweren dat het beter was geweest als Murdock de ijsberg gewoon frontaal geramd had in plaats van erlangs te schuren. Dan was er minder water binnengestroomd en was het schip blijven drijven.NieuwsFilm

meest populair