'The Strangers'-regisseur herinnert zich zijn ervaring met een "gruwelijke" huisinvasie

'The Strangers'-regisseur herinnert zich zijn ervaring met een "gruwelijke" huisinvasie

De regisseur geeft aan dat het gevoel van die nacht weer bovenkwam terwijl hij aan de horrorfilm werkte.

Regisseur Renny Harlin kon inspiratie voor The Strangers: Chapter 1 putten uit zijn eigen griezelige ervaring, die hij had in zijn huis in Beverly Hills in 2000.

"Ik zat in gesloten kamer met mijn niet zo kleine Rhodesian Ridgeback-hond genaamd Little," aldus de regisseur aan PEOPLE.

Gerammel aan de deurklink
Harlin vertelde dat hij wakker werd met het geluid van een vreemdeling die "aan de deurklink van mijn slaapkamerdeur rammelde."

"Little dook zo hard richting de deur dat ze uitgleed en met haar volle gewicht tegen de deur sloeg. Ze begon te grommen en te blaffen als een maniak."

Een achtervolging tot diep in de nacht
De indringer rende weg en Harlin maakte de beslissing om de ongewenste visite achterna te gaan in zijn auto. Hij volgde de vreemdelingen rond 3 uur 's nachts over Mulholland Drive.De regisseur geeft aan dat het gevoel van die nacht, het gevoel van "hulpeloosheid" en de "gruwelijke schending van persoonlijke ruimte" weer bovenkwam terwijl hij aan The Strangers werkte.

Herbeleven van de situatie
"Mijn ervaring deed me beseffen dat we volledig overgeleverd zijn aan dat ene moment van ongeluk. Er waren momenten dat ik een stap opzij deed en tranen in mijn ogen had."

"Ik denk dat mensen dachten dat ik gewoon heel moe was of zoiets, maar ik beleefde die situatie opnieuw," aldus Harlin.The Strangers: Chapter 1 is nu te zien in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair