Hollywood lijkt zijn mojo compleet kwijt: Filmzomer start historisch slap

Hollywood lijkt zijn mojo compleet kwijt: Filmzomer start historisch slap

De eerste reeks titels brengen (nog) niet op wat studio's gewend zijn...

Er werd voorspeld dat het jaar er behoorlijk somber uit zou zien, waarbij een aantal grote projecten vertraging opliepen als gevolg van de dubbele vakbondsstakingen van de 'Actors & Writers Guild'.

Toch stonden er behoorlijk wat grote releases klaar voor de zomer, zoals het stomende karaktersportdrama Challengers, de stunt-ode The Fall Guy, de schattige familiefilm IF en het met CGI gevulde sciencefiction-epos Kingdom of the Planet of the Apes.

Snelle switch naar digitaal
Twee van die titels Challengers en The Fall Guy, zijn echter in rap tempo de afgelopen weken al beschikbaar gesteld op online platforms. Dit gebeurde eerder met Madame Web, alleen die werd ook behoorlijk afgebrand, zowel door publiek als critici.

De andere twee werden veel positiever onthaald, maar toch verkochten de bioscoopkaartjes gewoon niet. Volgens een artikel van 'The Hollywood Reporter' is vooralsnog geen enkele zomerblockbuster geopend met een box-office boven de $100 miljoen dollar (wat voorheen vrij standaard was).

Historisch dieptepunt
De enige grote superheldenfilm die deze zomer in première gaat is Deadpool & Wolverine die veel te bieden heeft en naar verwachting de bovenstaande sombere trend gaat doorbreken en een dikke hit wordt.

Ook het net gedebuteerde Furiosa lijkt hoge ogen te gaan gooien en verder staan er doorgaans betrouwbare vervolgen op het programma die kunnen leunen op nostalgie, zoals Inside Out 2, Despicable Me 4, Twisters en natuurlijk Bad Boys: Ride or Die.

NieuwsFilm

meest populair