Chris Hemsworth verkiest schurkenrol in 'Furiosa' boven superheldenrol als Thor

Chris Hemsworth verkiest schurkenrol in 'Furiosa' boven superheldenrol als Thor

"Als acteur ben je vrij beperkt wanneer je een superheld speelt. Een schurk spelen is veel leuker".

Chris Hemsworth speelt al jaren de superheld Thor in het MCU. De acteur geeft echter toe dat hij het veel leuker vindt om de schurk te spelen in Furiosa: A Mad Max Saga.

In de nieuwe film van George Miller vertolkt Hemsworth de meedogenloze Warlord Dementus. De acteur beschrijft zijn personage als 'een verschrikkelijk individu' en een 'verwrongen vaderfiguur' voor Anya Taylor-Joy's Furiosa.

"De remmen kunnen los"
Hemsworth verscheen op het Youtube-kanaal Hot Ones en kreeg de vraag of hij plezier heeft in het spelen van de schurk. "Heel veel," antwoordde hij. "Je bent als acteur vrij beperkt als je de held moet spelen, met name een superheld. De fans hebben bepaalde verwachtingen waar je aan moet voldoen."

"Een schurk spelen is veel leuker", vervolgt de acteur. "De remmen zijn los en je kan een stuk onvoorspelbaarder zijn, er zijn minder regels die je moet volgen. Dus ja, vanuit een creatief perspectief is het veel leuker."

Gaat George Miller Thor 5 regisseren?
Hemsworth speelt al sinds 2011 de superheld Thor. Hij was te zien in 4 solo-films en 4 Avengers-films. Een vijfde Thor-film is al in de maak en Mad Max-regisseur George Miller heeft al laten weten geïnteresseerd te zijn om de superheldenfilm te regisseren.



Furiosa: A Mad Max Saga is vanaf dit weekend te zien in de bioscoop. In de film wordt een jonge Furiosa (Anya Taylor Joy) gekidnapt uit The Green Place door de motorbende-lijder Dementus. Furiosa gaat op zoek naar een weg terug naar haar thuis en is uit op wraak op haar kidnapper en de moordenaar van haar moeder.

NieuwsFilm

meest populair