Celine Dion vecht tegen haar 'stiff-person-syndroom' en maakt een confronterende documentaire

Celine Dion vecht tegen haar 'stiff-person-syndroom' en maakt een confronterende documentaire

Celine Dion onthult dat ze "bijna dood was gegaan" door haar 'Stiff-person-syndroom'

Het zijn moeilijke tijden voor Celine Dion. Ze lijdt aan een zeldzame neurologische aandoening genaamd het stiff-person-syndroom (SPS) en was bijna dood.

Die ziekte zorgt namelijk niet alleen voor pijnlijke spieren, maar kan ook zorgen voor spasmes en kan effect hebben op de stembanden. De legendarische zangeres heeft dus flink geworsteld sinds het annuleren van haar tour in december 2022. Ze kondigde de annulering zelf aan met een Instagram-video waarin ze zei "dat haar hart brak".

Documentaire door ziekte
Gelukkig was ze in de tussentijd te zien in de romcom Love Again, waarin ze nog niet wist dat ze last had van dat syndroom. Nu staat een documentaire gepland, waarin ze gevolgd wordt in die moeilijke periode van haar leven. I Am: Céline Dion staat gepland voor release bij Prime Video.

In de YouTube-video van Today wordt ingegaan op een exclusief interview naar aanleiding van de nieuwe film. Zo vertelt Céline Dion dat ze "bijna dood was gegaan". En soms heeft ze goede dagen, maar soms ook slechte.

Mag weer zingen
Ook vroeg Céline zich af of ze met haar ziekte kon leven en hoe haar stembanden het zouden houden. Maar de 56-jarige ster kan en mag weer zingen. Het is met beleid, maar fijn nieuws is het wel.NieuwsFilm

meest populair