Disney-icoon is overleden: "Disney Legend" werd 95 jaar oud

Disney-icoon is overleden: "Disney Legend" werd 95 jaar oud

"We zijn voor altijd dankbaar voor de stempel die Richard op de wereld heeft gedrukt, en we betuigen ons diepste medeleven aan zijn familie," aldus Disney CEO Bob Iger.

Disney-songwriter Richard Sherman is op 95-jarige leeftijd overleden in het Cedars-Sinai Medical Center in Beverley Hills door een "leeftijdsgebonden" ziekte.

De songwriter, helft van de Sherman Brothers, schreef samen met zijn broer Robert Sherman meer dan 150 liedjes bij Disney, waaronder de soundtracks voor The Parent Trap, The Jungle Book en Mary Poppins.

Een Disney-legende
De broers wonnen drie Grammy Awards en twee Oscars. In 1990 werden ze ingewijd als 'Disney Legends' en in 2005 opgenomen in de Songwriters Hall of Fame.

"Richard Sherman was de belichaming van een ??Disney-legende en creëerde samen met zijn broer de geliefde klassiekers die onderdeel zijn geworden van de soundtrack van ons leven," schreef Disney CEO Bob Iger na het treurige nieuws.

Zijn vreugde
Disney Animation deelde op hun sociale media-kanalen ook een reactie op het overlijden van de songwriter en bedankt hem dat hij "de wereld met zijn vreugde heeft gevuld".


Richard Sherman laat zijn vrouw Elizabeth en hun twee kinderen, Gregory en Victoria, achter. Daarnaast laat hij een dochter, Lynda, uit een eerder huwelijk achter. Zijn broer Robert Sherman stierf in 2012 op 86-jarige leeftijd.

NieuwsFilm

meest populair