Algemeen

Disney-CEO Bob Iger staat volledige salaris af

Andere leidinggevende figuren krijgen ook minder betaald.

door Wouter Drummen om 14:33 in Algemeen
Het coronavirus doet de filmwereld absoluut geen goed, waaronder natuurlijk ook Disney. Het Huis van de Muis krijgt financiële klappen omdat al hun producties werden stilgelegd en de bioscooprelease van films zoals Mulan en Black Widow werden uitgesteld. Bob Iger wil dan ook zijn steentje bijdragen.

Zo zal de CEO en huidige Disney-voorzitter, die binnenkort zal vertrekken, zijn volledige salaris afstaan tijdens de crisis. Ook zijn opvolger Bob Chapek krijgt een loonsvermindering van maar liefst vijftig procent.

Miljoenen
Alleen al vorig jaar verdiende Iger 47,5 miljoen dollar als CEO en momenteel verdient Chapek 2,5 miljoen dollar. Daar kunnen een bonus van 7,5 miljoen dollar en een beurs van 15 miljoen dollar bijkomen.

Chapek liet zich over de situatie uit: ''Vanaf 5 april krijgen al onze vice presidents een loonsvermindering van twintig procent, alle senior vice presidents één van vijfentwintig procent en alle executive vice presidents één van dertig procent''.

''We begeven ons op onbekend terrein en vragen veel van jullie. Ik weet zeker dat jullie deze uitdaging aan kunnen, dat is al vaker gebleken. We stellen jullie steun op prijs. Jullie toewijding en doorzettingsvermogen in deze moeilijke tijden zijn echt inspirerend en geven mij opnieuw vertrouwen dat we na deze crisis sterker dan ooit zullen zijn, zoals dat al vaak gebeurd is in de geschiedenis van ons bedrijf''.

De parken
Onlangs verlengde Disney tot nader order ook de sluiting van de pretparken Disneyland en Walt Disney World in de Verenigde Staten en Disneyland Parijs. Het personeel wordt echter nog doorbetaald.

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

ridjieddo

Avatar

Goeie actie, hopelijk volgen nog meer miljonairs/miljardairs

NieuwsFilm

meest populair