De beste 'Harry Potter' is te danken aan een scheldende Guillermo del Toro

De beste 'Harry Potter' is te danken aan een scheldende Guillermo del Toro

Regisseur Alfonso Cuarón wilde de film eerst helemaal niet doen, omdat het "niet voor hem" was.

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban wordt door velen beschouwd als het beste deel in de reeks. De film werd geregisseerd door Alfonso Cuarón, die destijds het stokje overnam van Chris Columbus.

Zowel fans als critici merkten een enorme sprong in kwaliteit op, en momenteel staat de film nog steeds bovenaan de ranglijsten op vele websites. Maar nu blijkt dat Cuarón de film aanvankelijk helemaal niet wilde doen.

Del Toro
Volgens Cuarón hebben we zelfs de legendarische Guillermo del Toro te danken voor de film. "Ik spreek vaak met [hem]," aldus Cuarón, "en ik vertelde hem [dat] ze me een Harry Potter-film hadden aangeboden."

Hij gaat verder: "[Del Toro] zei, 'Wacht, wacht, wacht, je zei dat je Harry Potter niet gelezen had?' Ik zei: 'Ik denk niet dat het iets voor mij is.' In zeer bloemrijk Spaans zei hij: 'Je bent een arrogante klootzak.'"

Succes
Uiteindelijke regisseerde Cuarón de film dus toch en het resultaat was een daverend succes. Prisoner of Azkban verdiende wereldwijd bijna 800 miljoen dollar en werd genomineerd voor twee Oscars, die voor beste muziekscore en beste visual effects.NieuwsFilm

meest populair