Dringende boodschap: "Furiosa verdient het grootste scherm"

Dringende boodschap: "Furiosa verdient het grootste scherm"

De regisseur zegt dat de peperdure blockbuster veel beter verdient.

George Miller maakte met Mad Max: Fury Road een van de beste actiefilms aller tijden. De verwachtingen waren dan ook extreem hoog voor Furiosa: A Mad Max Saga. Ondanks het feit dat deze sterk wordt onthaald, valt de box-office tegen. Wes Ball vindt dit doodzonde.

Furiosa is in de ogen van de meeste filmcritici en bioscoopgangers dan misschien geen meesterwerk zoals zijn voorganger, het nieuwste deel is meer dan de moeite waard. De blockbuster scoort dan ook nette cijfers, zoals een 8 op IMDb en een 90% op Rotten Tomatoes.

Maar toch...
Hoewel de meeste kijkers dus erg positief zijn, valt de box-office toch behoorlijk tegen. Na het eerste weekend staat de film op nog geen 60 miljoen dollar wereldwijd. Ter vergelijking: In 2015 haalde Fury Road alleen al in de Verenigde Staten 45,4 miljoen dollar op, terwijl Furiosa rond 32 miljoen dollar ligt.

Ball, de regisseur van de sterk onthaalde Kingdom of the Planet of the Apes, schrijft op Twitter dat dit behoorlijk jammer is. Hij spoort cinefielen dan ook aan de blockbuster te gaan zien in de bioscoop, aangezien een film van deze schaal dat zeker verdient.

Bericht
Zo schrijft Ball: "Even over 'Furiosa'... Dit is geen 168 miljoen dollar kostende film. Ik weet bijna zeker dat dit eerder rond de 300+ ligt. Of je de film nu goed of niet vindt, iets als dit komt niet vaak langs. Wanneer dat wel het geval is, probeer er dan van te genieten in een grote bioscoopzaal".NieuwsFilm

meest populair