Deze keiharde thriller is een van de beste boekverfilmingen van de laatste jaren

Deze keiharde thriller is een van de beste boekverfilmingen van de laatste jaren

Deze Netflix-film van David Fincher werd goed bekeken en is een geslaagde verfilming.

Het verfilmen van een geliefd boek of graphic novel kan meerdere kanten opgaan; je kunt bijvoorbeeld het succes ervaren van de Lord of the Rings- of Harry Potter-verfilmingen, maar het komt vaak voor dat het compleet misgaat. Daarom verdienen geslaagde boekverfilmingen wel wat meer aandacht.

Onlangs legden we al de focus op adaptaties als The Devil All the Time, 3:10 to Yuma en A History of Violence. Vandaag zetten we de Netflix Original The Killer van de legendarische regisseur David Fincher in het zonnetje.

Verhaal
De film volgt een huurmoordenaar (Michael Fassbender) die simpelweg bekendstaat als 'The Killer'. Hij begint te twijfelen aan zijn gezond verstand terwijl hij wacht op zijn zoveelste doelwit. Dit resulteert in iets ondenkbaars voor hem: hij verprutst de moord.

Naar aanleiding van deze fout is The Killer zelf een doelwit geworden. Hij overleeft een aanslag op zijn leven en neemt hij het vervolgens op tegen zijn werkgevers en tegen zichzelf tijdens een internationale klopjacht waarvan hij volhoudt dat deze niet 'persoonlijk' is.

Verfilming
De film is gebaseerd op de gelijknamige reeks Franse graphic novels van schrijver Alexis Nolent en illustrator Luc Jacamon. Fincher was al sinds 2007 betrokken bij de verfilming, maar er werden pas daadwerkelijke stappen gezet in 2021 toen hij het bij Netflix voorlag.


The Killer ging op 3 september 2023 dan eindelijk in première op het filmfestival in Venetië. Anderhalve maand later verscheen de film voor korte tijd in de bioscoop, en daarna kwam het exclusief uit op Netflix.

Toekomst
The Killer werd goed bekeken op Netflix en viel ook in de smaak bij critici, dus waar is regisseur David Fincher nu mee bezig? Het lijkt erop dat hij na tien jaar eindelijk zijn remake van de Hitchcock-klassieker Strangers on a Train voort gaat zetten.


Fincher is naast deze film ook bezig met een Amerikaanse remake van de serie Squid Game en een prequel op Chinatown.

NieuwsFilm

meest populair