Kasdan schrijft Robotech

Lawrence Kasdan is aangesteld om het script voor Robotech te schrijven, de Amerikaanse verfilming van de gelijknamige Japanse sci-fi animatieserie uit de jaren '80 die in 2010 verwacht wordt. De film zal geproduceerd worden door Akiva Goldsman, Chuck Roven, Tobey Maguire en Drew Crevello. De serie zelf was een montage van drie andere series met toegevoegde dialogen, en speelde in een tijd waarin er op Aarde gigantische robots rondliepen, vervaardigd uit buitenaardse technologie van een ruimteschip dat op een eiland in de Grote Oceaan was neergestort.

De mensheid wordt gedwongen de technologie te gebruiken om drie achtereenvolgende buitenaardse invasies af te slaan. Twee piloten spelen een grote rol in het afweren van de eerste aanvalsgolf, van een ras van enorme krijgers die de energiebron van hun vlaggenschip (hetzelfde dat neergestort was) , genaamd 'protocultuur', terug willen.

Lawrence Kasdan schreef ooit mee aan de scripts van o.a. The Empire Strikes Back, Raiders of the Lost Ark en Return of the Jedi, en regisseerde naar eigen script o.a. Body Heat, The Big Chill, Silverado, The Bodyguard en Wyatt Earp.



NieuwsFilm

meest populair