Anne Hathaway moest "tot het uiterste gaan" voor 'The Dark Knight Rises'

Anne Hathaway moest "tot het uiterste gaan" voor 'The Dark Knight Rises'

Christopher Nolan stond erop dat de actrice al haar eigen stuntwerk voor haar rekening zou nemen.

Anne Hathaway is al jarenlang een grote naam in Hollywood. De actrice weet als geen ander hoe het is om in blockbusters te spelen, maar voor The Dark Knight Rises moest ze harder trainen dan ooit tevoren.

In de derde en afsluitende film van Christopher Nolans Dark Knight-trilogie is de met een Oscar bekroonde actrice te zien als Catwoman. Behoorlijk wat filmsterren zaten achter deze rol aan, maar uiteindelijk ging deze dus naar Hathaway. Hier moest ze wel behoorlijk ver voor gaan.

Salto
In een van haar eerste scènes zien we Catwoman een achterwaartse salto maken. Wat blijkt, het gaat hier niet om een stuntdubbel maar echt om Hathaway zelf. Toen de actrice tijdens een gesprek terugblikte op haar carrière, had ze het volgende te zeggen over The Dark Knight Rises.

"Ik was natuurlijk in mijn nopjes met deze rol, maar de training was keihard. Christopher kwam tijdens het begin al op me af en zei toen tegen me: "Ik wil dat je altijd traint en alles geeft". Daar bleef het niet bij..."

Stuntwerk
Hathaway vervolgt: "Christopher zei nog: "Ik heb graag dat mijn acteurs zoveel mogelijk van hun eigen stuntwerk doen. Hetzelfde geldt voor de vechtscènes. Alles wat jij kan doen en aankan wil ik dat jij doet". Ik hoefde gelukkig wel niet in de Batpod te racen!"


"Ik ging ermee akkoord en dezelfde dag ging ik nog naar een sportzaal. Ik heb nog nooit zo hard voor een film moeten trainen als voor 'The Dark Knight Rises'. Fysiek ben ik nooit meer zo ver gegaan".

NieuwsFilm

meest populair