Jude Law deelt zijn reden achter het afwijzen van de Superman-rol

Jude Law deelt zijn reden achter het afwijzen van de Superman-rol

De acteur kon niet overtuigd worden: "Het voelde gewoon als een stap te ver"

Jude Law heeft onthuld dat hij ooit de rol van Superman heeft afgeslagen. De Sherlock Holmes-acteur zei dat hij het pak paste en toen besloot: "Dit kun je niet doen. Dit kun je niet."

Law zei in een podcast dat hij 20 jaar geleden besloot de rol van Superman af te slaan omdat het "gewoon niet goed voelde". Destijds was hij in de running voor de rol van de stopgezette film Flyby.

Het pak
Terugkijkend zegt Law dat hij niet overtuigd was door het script en het team toen naar andere middelen greep: "Ze brachten me het pak. Ze dachten, 'Dit kan je van gedachten doen veranderen.'"

Het kostuum, dat meer metallic was dan de versie van Christopher Reeve, kon Law niet overtuigen. "Aanvankelijk dacht een deel van mij, 'Wow, dit zou een goede zaak zijn', maar daarna dacht ik gewoon, 'Nee, je kunt dit niet doen - dat kun je niet.'"

Superman Returns
Ondanks de gemiste rol van vliegende held, was de acteur later wel te zien in Captain Marvel en de Fantastic Beasts-serie.


Warner Bros bracht in 2006 nog wel het door Bryan Singer geregisseerde Superman Returns uit met Brandon Routh. De film kreeg gemengde recensies van critici.

NieuwsFilm

meest populair