Singer gaat voor menselijkheid en mythevorming, ten koste van speelsheid en lichtvoetigheid. Dat blijkt juist voor de Man van Staal de verkeerde aanpak.
play

6,3 details

  • 154 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Fantasy
  • Sci-Fi
  • Australië
  • Verenigde Staten
154 Min Australië

Na een mysterieuze afwezigheid van enige jaren, keert Superman terug op aarde. Terwijl een oude vijand hem nog steeds van al z'n krachten probeert te ontdoen, ontdekt Superman dat zijn grote liefde Loïs Lane door is gegaan met haar leven. Maar is dit wel zo? Ondanks deze ontgoocheling wil Superman proberen weer nader tot haar te komen, terwijl hij intussen druk bezig is z'n draai te vinden in een maatschappij die heeft geleerd het zonder hem te stellen. In een poging de wereld waar hij zo van houdt, te beschermen tegen een grote ramp, begint Superman aan een heldhaftige reis op zoek naar verlossing. De reis zal hem naar de bodem van de diepste oceaan tot in de wijdste omtrekken van het heelal brengen....

Regie
Bryan Singer
Cast
Kevin Spacey, Marlon Brando, James Marsden, Kal Penn, Kate Bosworth, Frank Langella, Brandon Routh, Parker Posey, Eva Marie Saint, Sam Huntington, Ian Roberts, David Fabrizio, Tristan Lake Leabu, Vincent Stone, Jack Larson.
Budget
$ 270.000.000
Opbrengst
$ 391.081.192
Release
28.06.2006

Filmtotaal Recensie

Regie: Bryan Singer | Cast: Brandon Routh (Clark Kent/Superman), Kate Bosworth (Lois Lane), Kevin Spacey (Lex Luthor), James Marsden (Richard White), Parker Posey (Kitty Kowalski) e.a. | Speelduur: 154 minuten | Jaar: 2006

De themamuziek van Superman hoort samen met de onsterfelijke thema’s uit Star Wars en Raiders of the Lost Ark, tot de beste en meest iconische filmmuziek die John Williams ooit schreef. Dankzij Williams’ montere blazers en romantische strijkers kon Richard Donners film in 1978 bij voorbaat al niet meer stuk. Nog voordat het publiek een glimp had opgevangen van Christopher Reeve, was Superman al gedefinieerd als een oeroptimistisch, ‘larger-than-life’ filmavontuur. Aan het begin van Bryan Singers Superman Returns krijgen we niet alleen Williams’ originele muziek, maar ook dezelfde begintitels, met blauw oplichtende namen die op het scherm afvliegen. Het effect is nog even opwindend: de film is nog niet begonnen of je zit al met een brede grijns op je stoel, in afwachting van de achtbaanrit die komen gaat. Jammer genoeg blijkt Singer iets anders voor ons in petto te hebben.

Superman Returns haakt in op de eerste twee Superman-films (delen III en IV worden terecht beschouwd als Superman onwaardig) en laat de Man van Staal na vijf jaar afwezigheid terugkeren op aarde. Het personage wordt niet opnieuw geïntroduceerd, noch zijn dubbele identiteit, noch het feit dat hij verliefd is op Lois Lane. Dat wordt als parate kennis verondersteld; daarbij helpt het dat hoofdrolspeler Brandon Routh wel wat weg heeft van Christopher Reeve en ook een hommage brengt aan diens vertolking van de dubbelrol Clark Kent/Superman. Het voordeel van die benadering is dat het verhaal meteen van start kan gaan; dat de film alsnog een dikke tweeëneenhalf uur duurt is dan ook een veeg teken.

alle artikelen (67)

Superman Returns Nieuwsberichten

Laatste reacties

Steve-O

"...OMG wat een ongelofelijk slechte film! Superman vind ik sowieso al stom, ik dacht echt dat dit een......"

benjamin

"...Een held die alles kan, waar is de spanning dan? Saaie film, één van de zwakste stripverfilmingen va......"

ghossler

"...Film 3x ofzo gezien.. k ben echt fan van superman en al die DC Comic en Marvel stuff om al die dinge......"

Superman Returns

acties