Deze 4 keigoede oorlogsfilms zou je vanavond echt moeten kijken

Deze 4 keigoede oorlogsfilms zou je vanavond echt moeten kijken

Deze oorlogsfilms kijk je op de verschillende streaming- en vod-diensten die ons land rijk is.

Op de verschillende streaming- en vod-diensten vind je heel veel films, waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet. FilmTotaal heeft vandaag vier oorlogsfilms voor je uitgezocht die je absoluut een keer gezien moet hebben.

Sobibor (2018)
Bekijk de afbeeldingRegie: Konstantin Khabensky | Cast: Konstantin Khabensky, Christopher Lambert, Mariya Kozhevnikova, e.a. | Te zien op: Netflix / Videoland
De Joodse Sovjet-officier Alexander is krijgsgevangene in kamp Sobibor, één van de vier vernietigingskampen in Polen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Vastbesloten te ontsnappen bedenkt hij in het diepste geheim het onmogelijke; hij organiseert een enorme opstand en weet met honderden mede-gevangen te ontsnappen aan de gaskamer.



Munich: The Edge of War
Bekijk de afbeeldingRegie: Christian Schwochow | Cast: George MacKay, Jannis Niewöhner, Jeremy Irons, e.a. | Te zien op: Netflix
Hugh Legat, een Brit, en Paul von Hartmann, een Duitser, leren elkaar kennen tijdens hun studie aan de universiteit van Oxford. In 1938 zijn de twee uit elkaar gegroeide vrienden allebei diplomaat voor vijandelijke regeringen. Ze worden beiden voor een spoedberaad naar München gestuurd. Daar worden ze ongewild aangesteld als spionnen die een geheim van de nazi's moeten onthullen.



The Boy in the Striped Pyjamas (2008)
Bekijk de afbeeldingRegie: Mark Herman | Cast: Asa Butterfield, Jack Scanlon, David Thewlis, e.a. | Te zien op: Netflix
De achtjarige Bruno verhuist met zijn familie naar een afgelegen plek. Wat Bruno niet weet, is dat hun nieuwe huis naast een gruwelijke plek staat: Auschwitz. De vader van Bruno is commandant van het concentratiekamp. Op een dag gaat hij op onderzoek uit en ontmoet hij een leeftijdsgenootje achter het prikkeldraadhek, genaamd Shmuel. Al snel ontstaat een bijzondere vriendschap.



Süskind (2012)
Bekijk de afbeeldingRegie: Rudolf van den Berg | Cast: Jeroen Spitzenberger, Karl Markovics, Katja Herbers, e.a. | Te zien op: CineMember
1942. De Joodse Amsterdammer Walter Süskind besluit samen te werken met de SS in de hoop zijn gezin te redden van deportatie. Al snel gaat zijn geweten opspelen en besluit hij zijn positie in te zetten om kinderen te helpen onderdrukken. Zo begint hij aan een levensgevaarlijk kat-en-muisspel, waarbij zelf alles wat hem lief is dreigt te verliezen.



NieuwsFilm

meest populair