Zet je schrap voor nog meer bloeddorstige haaien in de Franse Seine

Zet je schrap voor nog meer bloeddorstige haaien in de Franse Seine

'Under Paris' is een succes, dus de vervolggesprekken kunnen beginnen...

De haaienthriller Under Paris van regisseur Xavier Gens (Hitman), ook wel bekend onder zijn originele titel Sous La Seine, is amper twee weken na de release een regelrechte hit voor Netflix.

Vandaag dient er in Frankrijk overigens een rechtszaak tegen een onbekende schrijver die claimt dat de makers plagiaat hebben gepleegd op een soortgelijk idee dat hij jaren geleden al ontwikkeld heeft. Mocht hij dit winnen, moet de film per direct van Netflix verwijderd worden.

Voor de zekerheid opschieten
Ook de meeste recensies waren niet mals (FT-criticus Jip Strijbos kwam niet verder dan een zwakke 1,5 ster) maar de kijkers thuis blijven smullen (voor zolang het nog duurt).

Het einde zette alle deuren open voor een sequel en met de huidige statistieken zullen de makers ongetwijfeld de rechtszaak niet afwachten, maar zo snel mogelijk om de tafel willen met de streamingdienst.

Verhaal gaat meteen verder
Op de vraag hoe waarschijnlijk dit is, antwoorde Gens tegen 'Variety': "Op dit moment zijn we er nog niet mee bezig, maar de kans bestaat dat we binnenkort gaan praten. Als er dan een sequel komt, zal deze zich weer afspelen in Parijs dat nu volledig onder water staat en inmiddels wemelt van de haaien!"NieuwsFilm

meest populair