Deze scifi-cultklassieker krijgt een grote remake

Deze scifi-cultklassieker krijgt een grote remake

Deze ietwat vergeten film met Dennis Quaid wordt naar een nieuwe generatie gebracht.

Nu zijn taak als showrunner van het laatste seizoen van Star Trek: Picard een succes is gebleken, heeft schrijver/producent Terry Matalas de projecten voor het uitzoeken.

Zijn volgende project is nu echter al bekend. Matalas zal het script schrijven voor de remake van de scifi-cultklassieker Enemy Mine uit 1985.

Mens vs. alien
Het verhaal is gebaseerd op een boek van scifi-schrijver Barry B. Longyear uit 1979 en gaat over een toekomst waarin de mensheid oorlog voert met reptielachtige aliens.

Dennis Quaid en Louis Gossett Jr. speelden in de oorspronkelijke film de respectievelijke rollen van een menselijke en buitenaardse piloot, die samen neerstorten op een verlaten planeet.

Onverwachte samenwerking
Ondanks dat de twee elkaar niet kunnen luchten of zien, worden ze gedwongen om hun haat jegens elkaar opzij te zetten en samen te werken om te overleven.De film was indertijd zowel kritisch als financieel een flop, maar in de decennia sinds de release heeft Enemy Mine een respectabele schare fans vergaard.

Problemen achter de schermen
Een interessant feit om te vermelden is dat Richard Loncraine, de oorspronkelijke regisseur, tijdens het filmen werd ontslagen. Wolfgang Petersen (Troy) nam het stokje over, maar moest zeer kostbare reshoots doen.Voor de remake, waarvan we nog niet weten of het een film of serie betreft, wordt nog gezocht naar een regisseur en hoofdrolspelers.

NieuwsFilm

meest populair