'Inside Out 2' box-office is een enorm succes: dé film van 2024?

'Inside Out 2' box-office is een enorm succes: dé film van 2024?

De nieuwe Pixar parel brengt tientallen miljoenen dollar op in enkele dagen tijd.

Enkele dagen geleden kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal over Pixar. De grote baas van de studio liet weten dat ze de komende jaren meer originele films zullen uitbrengen in plaats van sequels, maar als we kijken naar het grote Inside Out 2-succes, zal hij hier misschien nu wel zijn bedenkingen bij hebben.

De nieuwste animatiefilm van de geliefde studio is vooralsnog een grote hit. Dat valt niet alleen te zien aan de overtuigende recensies en de sterke punten die Inside Out 2 overal scoort, maar voornamelijk aan de gigantische box-office cijfers.

Baas boven baas
Wat blijkt, Inside Out 2 heeft in zijn eerste paar dagen van de release maar liefst al 62 miljoen dollar weten op te brengen. Het lijkt er dan ook op dat de nieuwe Pixar-film zelfs Dune: Part Two gaat verslaan, die eerder dit jaar gedurende zijn eerste week 82,5 miljoen dollar opbracht.

De voorspelling is dat het Inside Out-vervolg over 100 miljoen dollar heengaat. Het zou daarmee de film worden met de beste opening van 2024. Als Inside Out 2 over 110 miljoen dollar gaat, zal het zelfs in de top 5 Pixar-films komen te staan met de beste openingsweken aller tijden.

Nieuwe kampioen?
Pixar is natuurlijk eigendom van Disney, dus 'Het Huis van de Muis' zal zo ver zeer tevreden zijn met deze monsterscore. Toch is het goed mogelijk dat Inside Out 2 over ongeveer twee maanden weer verslagen zal worden door een andere Disney-blockbuster, namelijk de Marvel-film Deadpool & Wolverine.NieuwsFilm

meest populair