Eindelijk duidelijkheid over verhaal 'Lord of the Rings: The War of the Rohirrim'

Eindelijk duidelijkheid over verhaal 'Lord of the Rings: The War of the Rohirrim'

De nieuwe anime-film gaat ons weer heel wat Middel-Aards spektakel bezorgen!

The Lord of the Rings keert later dit jaar terug naar de bioscoop met zijn allereerste anime-project The War of the Rohirrim en nu zijn er meer sappige verhaaldetails naar buiten gekomen.

Onder leiding van de regisseur achter Ghost in the Shell en Eden of the East vertelt The War of the Rohirrim een verhaal uit de originele serie, maar geeft er wel veel meer invulling aan dan de boeken van Tolkien.

Synopsis in het kort
Het project van studio's 'New Line Cinema' en 'Warner Bros. Pictures' gaat over het lot van Helm Hammerhand, de legendarische koning van Rohan. Dan voert Wulf, een slimme en meedogenloze 'Dunlending'-heer die wraak zoekt voor de dood van zijn vader, een plotselinge aanval uit.

Dit dwingt Helm en zijn volk om een gedurfd laatste standpunt in te nemen in het eeuwenoude bolwerk van de Hornburg, een machtig fort dat later bekend zal worden als Helm's Deep. De dochter van Helm bevindt zich daardoor in een steeds wanhopigere situatie en moet de wil opbrengen om het verzet te leiden tegen een dodelijke vijand die maar op één doel uit is: verwoesting.

Vanaf oktober in de bioscoop
Het geheel speelt zich 183 jaar af vóór de gebeurtenissen in de onovertroffen trilogie van Peter Jackson en focust op de dochter genaamd Hèra (stem ingesproken door Gaia Wise) die in de boeken niet eens een naam had.NieuwsFilm

meest populair