Nieuwe Tarantino in twee delen

Miramax International heeft bekendgemaakt dat Quentin Tarantino's nieuwste film Kill Bill in twee delen wordt uitgebracht. In Amerika gaat het eerste deel van Kill Bill op 10 oktober in première. In de Nederland wordt de film op 20 november uitgebracht. De releasedatum voor het tweede deel is nog niet bekend.

Het idee om de film in twee delen te splitsen, ontstond op de set als een grap. Toen Tarantino eenmaal aan de montage van de meer dan drie uur durende film begon, werd het plan echter steeds serieuzer.

Voor Miramax is het uitbrengen van een film in twee delen een unieke gebeurtenis. Harvey Weinstein, directeur van Miramax, staat bekend als iemand die zijn regisseurs nogal eens dwingt om hun film in te korten.

De nieuwe film van Tarantino gaat over een huurmoordenaar van 'The Bride' die op haar eigen bruiloft wordt neergeschoten door haar opdrachtgever Bill en zijn handlangers. Ze overleeft de aanslag, maar ligt vijf jaar in coma. Als ze bijkomt, is ze vastbesloten om wraak te nemen. In de vierde film van Quentin Tarantino worden de hoofdrollen vertolkt door Uma Thurman, David Carradine, Michael Madsen, Lucy Liu, Daryl Hannah en Samuel L. Jackson.



NieuwsFilm

meest populair